Brænder du for uddannelse? Og har du lyst til at sætte dit præg på uddannelsen af kommende Samfundsmedicinske speciallæger?
Så skal du søge stillingen som uddannelsesansvarlig overlæge ved Socialmedicin og Rehabilitering, Regionshospitalet Gødstrup, som er ledig til besættelse pr. 1. januar 2025 eller snarest derefter.
Afdelingen er organisatorisk placeret under Regionshospitalet Gødstrup, bestående at to afsnit, hhv. i Regionshospitalet Gødstrup og i Regionshuset Århus. Ansættelsen vil som udgangspunkt have udgangspunkt i vores afsnit Regionshuset i Århus, men der må påregnes fremmøde på begge matrikler.
Faglig og organisatorisk profil
Socialmedicin og Rehabilitering er en fagligt ambitiøs afdeling, der løser opgaver i feltet mellem sundhedssektoren og den kommunale sektor. Vi har herigennem opnået en bred og tværgående viden, som gør os i stand til at identificere både udfordringer og løsningsmuligheder for borgere med nedsat funktionsevne.
Vi har bred erfaring i det komplekse samspil mellem bio-psyko-sociale problemstillinger og funktionsevne, og vi arbejder for at reducere sociale forskelle og social ulighed som årsager til påvirket funktionsevne. Vi tager udgangspunkt i WHO's ICF-model.
Afdelingen tværfagligt bemandet med speciallæger i samfundsmedicin, arbejdsmedicin og almen medicin, psykologer, socialsygeplejerske, socialfaglige konsulenter, psykiatrisk og reumatologisk speciallægekonsulent foruden uddannelsessøgende læger i det samfundsmedicinske speciale. Vi løser opgaver udfra et fagligt helhedssyn, både i forhold til den enkelte borger samt på gruppe- og samfundsniveau.
De i alt ca. 80 medarbejdere betjenes af et sekretariat bestående af 4 administrative medarbejdere.
Afdelingen har årligt 3-4 introduktionslæger og ofte 3- 4 hoveduddannelseslæger i forløb.
Afdelingens ledelse varetages af cheflæge og chefpsykolog og en driftsledelsesgruppe, som foruden afdelingsledelsen består af funktionsbærende overlæger og en funktionsbærende psykolog.
Afdelingen fungerer som indtægtsdækket virksomhed gennem aftaler med kommunerne og honorering fra Sundhedsstyrelsen (abortsamrådssekretariatet).
Socialmedicin og Rehabilitering er primært en driftsmæssig afdeling, der har sin hovedportefølje i leverance af sundhedsfaglige og socialmedicinske ydelser til regionens 19 kommuner. Det drejer sig om levering af sundhedskoordinatorer til de kommunale rehabiliteringsteam og sundhedsfaglig rådgivning i øvrige sociale sager, fortrinsvis på beskæftigelsesområdet.
Afdelingen har i begge afsnit et ambulatorium, der modtager borgere henvist fra kommunerne til socialmedicinske, psykologiske, reumatologiske og psykiatriske undersøgelser med henblik på en samlet vurdering af funktionsevnen i komplicerede sager.
Desuden har afdelingen fortsat en funktion som abortsamrådssekretariat for abortsøgende kvinder over 12. svangerskabsuge.
Gennem et samarbejde med akutafdelingen i RHG yder afdelingen psykologisk traumebehandling til voldtægtsramte.
Regionsklinikken Klinik for Almen Medicin i Lemvig og Thyborøn er organisatorisk og ledelsesmæssigt forankret i Socialmedicin og Rehabilitering.
Afdelingen er uddannelsessted for kommende speciallæger i samfundsmedicin.
Derudover har afdelingen en forskningsgruppe bestående af bl.a. en forskningsansvarlig overlæge, professor i Socialmedicin, seniorforsker og forskningskoordinerende afdelingslæge. Afdelingen indgår desuden i et forskningssamarbejde med DEFACTUM, Marselisborgcentret.
Afdelingens virksomhedsgrundlag og organisationsdiagram findes på: https://goedstrup.intra.rm.dk/min-afdeling/klinisk-socialmedicin-og-rehabilitering/faggrupper/
Kvalifikationskrav
Det forudsættes at overlægen er speciallæge i samfundsmedicin.
Den uddannelsesansvarlige overlæge referer til cheflæge vedrørende personaleforhold i den lægelige videreuddannelse, men selvstændigt ansvar i fht. kvalitetssikring af speciallægeuddannelsen samt ledelse af vejleder. Den uddannelsesansvarlige overlæge har sammen med cheflægen ansvar for afdelingens videreuddannelse af uddannelsessøgende læger og derigennem for opfyldelsen af målbeskrivelsen for samfundsmedicin, godkendt af SST.
Det vil være en fordel såfremt overlægen har erfaring på det klinisk socialmedicinske fagområde med erhvervede kompetencer i såvel rådgivnings- og vejledningsopgaver i samarbejde med de kommunale beskæftigelsesforvaltninger som i socialmedicinsk undersøgelsesmetodik i forbindelse med udredning af borgeres funktionsevne.
Det vil ligeledes blive tillagt vægt, hvis overlægen har organisations- og ledelseserfaring på områder med kliniske funktioner, vejledning af yngre læger, uddannelse, undervisning, pædagogiske udviklingsopgaver, foruden eventuelt forskning og kvalitetssikring, foruden eventuelt forskning og kvalitetssikring.
Det forventes, at overlægen inden for det første halve år i ansættelse vil deltage i kursus for uddannelsesansvarlige overlæger, såfremt man ikke allerede har erhvervet sig dette kursus.
Arbejdsopgaver og ansvarsområder
Den uddannelsesansvarlige overlæge har det overordnede ansvar for læringsmiljøet i afdelingen samt for at sikre sammentænkning af uddannelse og arbejdstilrettelæggelse. Derudover er overlægen ansvarlig for at implementere lærings- og evalueringsmetoder, der er relevante for afdelingens uddannelsesfunktioner.
I forhold til de uddannelsessøgende læger er overlægen ansvarlig for at der ligger opdaterede uddannelsesprogrammer for alle uddannelsesforløb.
Ansvarlig for relevante introduktionsprogrammer, tildeling af relevante vejledere samt ansvarlig for at sikre at vejledersamtaler gennemføres og godkendelse af de enkelte uddannelsesforløb.
Den uddannelsesansvarlige overlæge bistår cheflægen ved ansættelses af introduktionslæger.
Uddannelsesansvarlige overlæge har ansvaret for karrierevejledning af uddannelseslæger, både dem der ansat og dem der søger rådgivning. Sidstnævnte varetages i tæt samarbejde med afdelingens UKYL.
Overlægen vil varetage funktion som hovedvejleder af uddannelseslæger på skift med afdelingens øvrige speciallæger. Overlægen er ansvarlig for at sikre at de øvrige vejledere har de fornødne kvalifikationer til opgaven samt ansvarlig for aktuelle uddannelsesprogrammer relevante for afdelingen.
Udover uddannelsesopgaver vil ansøgeren afhængigt af kvalifikationer eventuelt kunne varetage andre funktionsbærende ansvarsområder, derudover må forventes varetagelse af almindelige indtægtsdækkede driftsopgaver.
Personlige kvalifikationer
Der søges en læge der besidder gode samarbejdsevner og kommunikative egenskaber. En læge der er fleksibel, loyal, udadvendt og rummelig.
En læge som rummer en god personlig integritet - som både evner ydmyghed såvel som evnen til at udvise handlekraft og beslutsomhed når nødvendigt.
Derudover må du gerne være i besiddelse af godt humør.
Praktiske oplysninger
Ansøgningsfrist torsdag d. 5. december 2024.
Ansættelsessamtaler forventes afholdt tirsdag d. 17. december 2024
Yderligere oplysninger ved konst. cheflæge Cathrine Bach, tlf: 2421 8724. cathrine.bach@goedstrup.rm.dk
Ansættelsen er betinget af tilfredsstillende børneattest og autorisation.
Stillings- og funktionsbeskrivelse
Stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling.
Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Herning Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Region Midtjylland, Hospitalsparken 15, 7400 Herning
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 05-12-2024;
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6146474