Her får du dagens vigtigste nyheder samlet fra Herning, så du er helt sikker på, at du ikke går glip af alle de spændende ting, der foregår i dit lokalområde!
Vi sørger for, at du altid holder dig ajour med, hvad der rører sig på de sociale medier.
En dejlig besked er lige tikket ind fra Mocca’s ejer 🩷. Alt går så fint og helt efter planen , her et døgn efter Mocca’s operation. Vores ortopædkirurg Peter Weis havde igår Mocca på operationsbordet . Mocca skulle have lavet en knæoperation . Peter brugte metoden TPLO . TPLO metoden er en teknik hvor man ændrer på anatomien i knæleddet. En lille kort forklaring Man server en blok af knoglen på bagsiden af skinnebenet . Drejer det lille stykke knogle , og hæfter det så fast igen med en metalplade , der sidder på skinnebenet og på det løse stykke knogle . Med det drejet stykke knogle og Mocca efterfølgende træder på et underlag med poten, så er knæet stabilt 💪🏻 Operationen gik efter planen og Mocca var klar til at komme hjem senere på dagen . - Mocca du var så sej og det var din mor bestemt også 💪🏻🫶🏻🤎
Se opslaget på FacebookSmagen af Vestjylland Julie har en busfuld skønne gæster med rundt i det vestjyske. Musik og foredrag med herlige Bent Bro, besøg hos lokale fødevare producenter, Bovbjerg Fyr og Vesterhavsost og havtaske gullash hos Verner i Skibberstuen i Hvide Sande er blot nogle af turens højdepunkter. Idag besøg hos VW retro museet og en lækker frokost hos Vedersø Vildt❤️ Vil du opleve vore populære smagerejser så se mere på www.ansrejser.dk
Se opslaget på FacebookHej med jer!✨ Som fortsættelse af Funktionelle Egenskaber havde vi om Hydrokollider (Gums) i sidste uge, og undersøgte forskellige slags.👩🏼🔬 Hydro = vand og kolloid = lim-lignende, når disse to ord sættes sammen til hydrokolloid, så betyder det vandbindende. Det er et ufordøjeligt polysakkarid som stammer fra fx alger, frugter, frø, planteudtræk og mikroorganismer, og bruges til konsistens, fordi det binder vand i fødevarer og derved gives der tekstur til produktet.🍮 Alt efter typen af hydrokolloid, så kan det bruges til fortykning eller gelering.🍎🌾 I min gruppe arbejdede vi med pektiner, og skulle prøve kræfter med to forskellige slags, lav-methyleret og høj-methyleret, samt justere pH med citronsyre til at være lavere eller højere end den optimale pH eller den optimale pH.🍋🧪 Herudover blev der tilsat Ca2+ til nogle af gelerne, som skulle være med til at skabe en mere stabil struktur, hvor de kemiske bindinger får en struktur, som kan sammenlignes med en æggebakke.🥚 På den måde ville det kunne undersøges om teori stemmer overens med praksis.🤔 🍓 Nogle af jer kender måske pektin fra når I laver marmelade derhjemme. ⬇️ I kommentarerne ses to videoer fra gruppen med alginater, hvor de lavede alginat-bobler, som kan sammenlignes med boblerne i bubbletea.🧋🫧 // Louise, Procesteknolog, 3. semester #EAMVambassadør #Procesteknolog
Se opslaget på Facebook