BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Som afsnitsleder i Ungevejledningen vil du stå for personaleledelse af 24 medarbejdere, og samtidig være med at sætte dit præg på udviklingen af feltet, sammen med disse dygtige medarbejdere og i tæt dialog med samarbejdspartnere.
Kerneopgaven er ledelse, med udgangspunkt i Medarbejdermobilisering, Borgerinddragelse og Samskabelse med omgivelserne.
Stillingen er ledig, da nuværende leder forfremmes til andet job i Herning Kommune.
Bliv en del af os
Er du den leder, der sætter medarbejderne i spil, så vi sammen kan fortsætte den gode udvikling af sammenhængende, let tilgængelig og involverende ungeindsats?
De 24 medarbejdere er fordelt på tre sammenhængende grene:
- Modtagelsen og jobkonsulenter – 5 medarbejdere
- Uddannelsesvejledergruppen – 14 medarbejdere
- Mentorgruppe for 15-18 årige unge – 5 medarbejdere
Alle har fysisk base i Ungevejen, men mange af medarbejdernes opgaver foregår andre steder, eksempelvis på skoler, virksomheder og hos samarbejdspartnere.
Ungevejen er beliggende i flotte lokaler på Lillelundvej 29 i Herning, og fungerer som en fælles indgang for unge 15-25 årige, med fokus på høj service, imødekommenhed og nysgerrighed på den enkelte unges aktuelle situation, fremfor bureaukrati, kassetænkning og system. Det drejer sig således om den gode modtagelse af unge (deres forældre, studievejledere og andet netværk), og en guiden videre til uddannelsesvejledning, socialrådgivning, jobsøgning, økonomisk støtte, frivillige hjælpeorganisationer og meget andet.
Som leder af Uddannelsesvejledningen ligger en specifik opgave i at sikre faglig drift og udvikling, bl.a. af den sammenhængende udskolingsplan, at være brobygger til uddannelsesområdet, og bindeled til Ungevejledningens øvrige social og beskæftigelsesindsats for unge.
Mentorteamet understøtter de unges uddannelsesvej igennem en koordineret, systemisk og helhedsorienteret indsats, der har til formål at afklare eller fastholde unge i uddannelse eller job. Der arbejdes kognitivt, som kvalificerer den unge og dennes netværk bedst muligt til at stå på egne ben.
Udenfor Ungevejledningen er Skoleområdet, Børn og Forebyggelse samt uddannelsesinstitutionerne, herunder Særligt Tilrettelagt Uddannelse (STU) og Forberedende Grund Uddannelse (FGU), vigtige samarbejdspartnere. Her vil du blive vores ansigt udadtil, og den naturlige indgangsvinkel til samarbejde med andre ledere og nøglepersoner.
Du vil blive en del af lederteamet i Ungevejledningen, der herudover består af leder for Rådgivning og Social Støtte, samt to ledere for Jobvejen, der varetager mentorstøtte, ungevejledning og jobtræning, samt Ungevejledningschefen, der har det overordnede ansvar for den samlede afdeling.
Hos os får du
- Gode (leder)kolleger og rig mulighed for sparring
- En velfungerende afdeling, med en god arbejdskultur og høje ambitioner om at gøre en forskel.
- Høj grad af frihed, baseret på tæt dialog om muligheder og perspektiver
- Gode fysiske rammer
Vi har en fælles opmærksomhed på at dit faglige felt med uddannelsesvejledning og fysiske placering i Ungevejen kræver selvstændighed, men også gensidigt relationel insisteren og fagligt nysgerrighed på den sammenhængende værdikæde.
Hele Ungevejledningen er en udviklingsorienteret arbejdsplads med højt til loftet, og høje fælles ambitioner om at gøre en forskel. Vi tænker i helheder, og har det fint med tværgående lederopgaver, hvor vi bidrager med viden og kompetencer på tværs. Refleksiv Praksis er højt prioriteret både i medarbejder- og lederkreds.
Vi forventer, at du
- Evner at skabe professionel og tryghedsskabende relationer, hvad enten det er med medarbejdere, de unge og deres netværk eller samarbejdspartnerne
- Kan lide at tage ansvar og sikre fremdrift i opgaveløsning på området, med samtidig sans for medinddragelse og mobilisering af medarbejdere og kolleger, og med blik for fælles løsninger på tværs af faggrupper, afdelinger og forvaltninger
- Bliver en vigtig spiller i det selvstændige samarbejdsfelt omkring uddannelsesvejledning, med skoler og uddannelsesinstitutioner
- Har en rummelig tilgang til unge, og forståelse for både unges generelle trivsel og for marginaliserede unges livssituation
Yderligere oplysninger
Har du lyst til at vide mere eller har spørgsmål til jobbet, så kontakt ungevejledningschef Ulla Høy Henriksen på telefon 20 35 81 56, som funktionen refererer til, eller nuværende leder af Ungevejen og Uddannelsesvejledningen Majbrit Lambæk på telefon 30 36 06 83.
Tiltrædelse 1. maj 2024.
Ansøgningsfrist
14. marts 2024 kl. 8.30
Vi forventer at holde 1. samtale den 18. marts 2024 fra kl. 8.30-16 og 2. samtale den 21. marts 2024 fra kl. 12-16.
For kandidater der går videre til 2. samtale, vil der blive anvendt personprofil og case.
I Herning Kommune med 90.000 indbyggere, er vi altid på udkig efter nye muligheder. Vi har modet til at tænke stort og gå nye veje for at skabe det, vi skal leve af og de rammer, vi skal leve i. I Herning Kommune er der alle muligheder for at få et godt familie- og arbejdsliv. Vi har et stærkt sammenhold, trygge lokalsamfund, et rigt foreningsliv og smuk natur lige uden for døren.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Herning Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Fastansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
Ungevejledningen, Godsbanevej, 7400 Herning
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 13-03-2024; - ansøgningsfristen er overskredet
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6002888