Velbesøgt Herning-festival skruer op for blusset

Foto: Mad & Kultur. Sidste års Streetfood Festival i Herning var et stort hit. I år satser man på samme succes.
Profilbillede
dato

Mad & Kultur, der står bag Hernings populære streetfoodfestival, har fået ny partner og medejer. Det er den rutinerede madeventmand, Kristian Andersen, der har sat sig i stolen. En stol, han næppe kommer til at sidde ret meget i, hvis du spørger Allan Kristensen, Hernings citychef. For Kristian stiller sig aldrig helt tilfreds og lever på festivalpladsen.

Sidste år spiste 55.000 gæster sig igennem retter fra hele verden til gademadsfestivalen på Torvet i Herning. I år forventes lige så mange gæster, men på fire dage i stedet for ti.

Kristian Andersen, ny partner og medejer i Mad & Kultur, der står bag, ser frem til nogle travle dage i Herning og til at forfine det populære koncept.

”Forestil dig ægte persiske tæpper, ild, røg og liflige dufte af krydderier fra fremmede himmelstrøg. Måske social cooking, hvor du lærer at lave chili efter bedstemors opskrift. Den passion og fortælling stadeholderne på Mad & Kulturs madfestivaler kommer med skal helt ud på pladsen til gæsterne og skabe rammerne for gode oplevelser og samvær ved bordene. Det er en af de visioner, jeg har for festivalen i Herning og for vores andre festivaler i resten af landet.”


Foto: Mad & Kultur // Kristian Andersen er ny partner og medejer i Mad & Kultur, der står bag Streetfoodfestivallen i Herning.

Slut med burgere

31-årige Kristian er ambitiøs, men erfaren nok til at vide, at det tager tid at få konceptet op på det niveau, han drømmer om, og at det aldrig bliver perfekt. Han siger:

”Stod det til mig, ville vi fx strege den mest sælgende ret, nemlig burgeren, fra vognenes menukort. Ikke fordi der er noget galt med en god burger, men jeg vil ind til kernen af, hvad streetfood er. Mit motto er mere autenticitet og mindre af det, du kan få andre steder hele året, og jeg forventer, at vi er 30% i mål i år, 60% næste år og 90% i 2025. Der er altid noget, der kan gøres bedre og anderledes, når du laver events.”

Hernings citychef, Allan Kristensen, er da heller ikke i tvivl om, at Kristian er den rigtige til at skrue endnu mere op for oplevelsen, som hele byen og oplandet valfarter til.

Han kender også Kristian fra dengang han var festivalchef i Mad & Marked, der arrangerede byens første streetfood-festivaler. Allan siger:

”Kristian er alt andet end en ’smart eventmand’, og jeg har både set ham tømme skraldespande og sortere tomme flasker for at få det hele til at spille. Han kommer med så meget god energi og professionalisme, hvilket passer så godt ind i det vi i forvejen kender Mad & Kultur for.”

På spørgsmålet om hvad herningenserne elsker ved streetfood-festivalen, svarer Allan, at selvom Herning er en by med mange gode restauranter, er det anderledes hyggeligt at sidde midt på byens torv sammen med naboer, familie og venner og nyde den gode stemning.

At spise mad man ikke spiser til daglig, og som man ellers kører til Aarhus eller København for at smage.

Herning Streetfood Festival afholdes på Torvet fra 10.-13. august. Mad & Kultur holder i år også streetfoodfestivaler i Silkeborg, Randers, Aabenraa, Odense, Fredericia, Holstebro og Aalborg.

Kilde: Mad & Kultur
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.