U19's europæiske eventyr slutter i 1/8-finalen

Aral Simsir (Foto: Daniel Stentz)
Profilbillede
dato

Af: Jens Risom // FC Midtjylland

Med et nederlag på 3-2 til Benfica er FCM ude af UEFA Youth League. Læs hvordan kampen gik til og hør fra cheftræner Kenneth Andersen.

For tredje gang i træk var FC Midtjyllands ældste akademister klar til ottendedelsfinalen i UEFA Youth League.

Her skulle de portugisiske U19-mestre fra Benfica besejres for at gentage de seneste to udgaver af den prestigefyldte ungdomsturnering, hvor FCM har været i kvartfinalen.

Det foregik på et solbeskinnet EDC Arena i Ikast, hvor U19-cheftræner Kenneth Andersen stillede op med de samme 11 spillere 3-2-sejren over Club Brugge for tre uger siden.

De 614 fremmødte tilskuere fik hurtigt masser af højdepunkter. Først var det Benfica, som bragte sig foran efter en personlig fejl i FCM-defensiven, inden der var gået fem minutter.

Blot syv minutter senere var det hele dog allerede vendt på hovedet, da først Aral Simsir og kort efter Gustav Christensen sørgede for 2-1. Det var to flotte scoringer, som sendte danskerne i front.

I den resterende halve time af første halvleg var Benfica spilstyrende, og de pressede i flere ombæringer på for en udligning. FCM forsvarede sig fint, og målmand Nicholas Beetson afværgede faren med gode indgreb.

Efter 37 minutter fik den dog ikke længere, og Benfica fik udlignet til 2-2, som også var resultatet i pausen.

I anden halvlegs begyndelse kom FCM’erne langt bedre med rent spillemæssigt og skabte flere halve og hele chancer, men det blev ved lige ved og næsten. Stille og roligt udviklede kampen sig til en affære, der bølgede frem og tilbage med muligheder i begge ender.

I sidste endte trak Benfica det længste strå, idet de scorede på et hovedstød ti minutter før tid. 3-2 blev slutresultatet i Ikast, og dermed slutter FC Midtjyllands europæiske eventyr i ottendedelsfinalen i Youth League.

Kenneth Andersen: Vi bød dem op til dans

U19-cheftræner Kenneth Andersen ærgrer sig over, at holdet ikke omsatte den stærke begyndelse på anden halvleg til en ny føring. Efter det slap kræfterne op, forklarer han.

– Lige nu er man bare sindssygt skuffet over, at det er slut. Vi gjorde alt, hvad vi kunne, men det var desværre ikke helt nok. Det er en ærgerlig følelse at stå med, siger Kenneth Andersen.

– Vi var oppe mod et rigtigt godt hold, der havde mange facetter i deres spil, og de var kyniske til at udnytte vores fejl. De gjorde det svært for os, men jeg vil også rose drengene for en stærk indsats. Vi bød dem bestemt op til dans, tilføjer han.

– Vi forærede dem et tidligt mål, men det var fantastisk af drengene, at de formåede at slå tilbage med det samme. Så er det til gengæld ærgerligt, at vi ikke lykkedes med at holde fast i den føring halvlegen ud, men vi kom stærkt ud efter pausen.

– Vi skulle have haft mere ud af det i starten af anden halvleg, hvor vi havde en rigtig god periode. Med et mål til 3-2 kunne vi have blevet endnu farligere på omstillinger, men vi manglede den sidste skarphed, siger Kenneth Andersen, der i stedet måtte se Benfica bringe sig foran 3-2 ti minutter før tid.

– Drengene arbejdede benhårdt i en intens kamp, og så slap kræfterne lidt op til sidst. Det gjorde det svært for os at lægge et afgørende tryk på for en udligning til sidst. Det var en lige kamp, hvor vi manglede det sidste, afslutter cheftræneren.

FC Midtjylland U19 – SL Benfica 2-3 (2-2)
5′ 0-1 Moreira
10′ 1-1 Aral Simsir
12′ 2-1 Gustav Christensen
38′ 2-2 Silva
80′ 2-3 Semedo

Tilskuertal: 614

Start XI: Nicholas Beetson, Pontus Texel, Mikkel Fischer, Ousmane Diomande, Mads Nybo, Oliver Sørensen, Andreas Nibe, Oscar Fraulo, Valdemar Andreasen, Aral Simsir, Gustav Christensen.

Kilde: Jens Risom // FC Midtjylland
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.