U19: Solid defensiv præstation, banede vejen for sejr

Profilbillede
dato

Af Kasper Petersen // FC Midtjylland

FC Midtjyllands ældste akademihold skulle, fortsætte de gode takter efter deres 10-1 ydmygelse af Rosenborg i UEFA Youth League, da den Gule fare, gæstede EDC Arena, tirsdag aften.
Kampens indledning var forholdsvis jævnbyrdig. Horsens fik tilspillet sig en række dødbolds situationer, men den midtjyske keeper, Mathias Balle viste stor autoritet i feltet og fik bokset eller grebet samtlige bolde.
Hjemmeholdet viste god bold omgang, men manglede lige og få en afslutning på deres angreb.

Men FC Midtjylland fik stille og roligt spist sig ind i opgøret, og til sidst i første halvleg var det tydeligt, at hjemmeholdet var blevet det dominerende hold.
Og der kom også udbytte af de sidste 10 minutters overlegenhed.

En lang bold bliver sendt op i Horsens bagrum, dog kommer en Horsens spiller først på bolden, men den indskiftede Heni Fossdalså Sørensen, er klar på anden bolden og får hurtigt sendt bolden videre til en meget velspillende Daniel Djuric.
Han kombinerede derefter, flot sammen med den colombianske Moreno, men Djuric’s ellers kompetente afslutning bliver reddet af en flot fodparade af gæsternes keeper.
FC Midtjylland forsatte presset og vinder andenbolden på returen, men igen mangler den midtjyske offensiv lige den sidste skarphed.

Føringsmålet
Men FC Midtjylland skulle som sagt bringe sig foran inden pausen. Igen er flot kombinationsspil opskriften for det ældste akademihold.
Moreno har drevet bolden frem til feltet, hvor han sendte bolden videre, og fortsatte sit løb ind på midten.
Bolden ender for fødderne af Andreas Nibe, og her viser Morenos løb sig brugbart.
Den store colombianer bliver brugt flot, som spilstation og får sendt Nibe videre ind i feltet med en flot hælaflevering.

I første omgang ligner det, at afleveringen har fået en anelse for meget fart, men Nibe får akkurat prikket bolden, men ikke nok til at sende den over den frembrusende Horsens keeper.
Det lignende ikke just en forseelse af Horsens nr. 1, Anders Hoff, men tirsdagens dommer så anderledes på det, og dømte derved straffespark til FC Midtjylland.
En situation der meget vel kan sammenlignes med Elias Olaffson i Braga.
Desværre for hjemmeholdet er udfaldet det samme som i Portugal, da keeperen der lavede forseelsen retter op på skaden og redder straffesparket fra Gustav Ørsøe Christensen.

FC Midtjylland får dog opsamlet anden bolden, og fik tilkæmpet sig et frispark omtrent 10 sekunder efter straffesparket.
Frisparket blev flot eksekveret af Daniel Djuric som finder kaptajn, Viktor Bak Jensen som kan heade ulvene foran til pause med 1-0.

Anden halvleg
Det er AC Horsens, der kom bedst ud fra pausen.
Den Gule fare, presser i anden halvlegs første 10 minutter godt på det midtjyske mål, som bl.a. resulterede i et frisparksforsøg der endte på overliggeren.
Et boldtab fra FC Midtjyllands bagkæde, startede også en glimrende kontra mulighed for de gule gæster, men den velspillende Mathias Balle, stoppede det ellers kompetente forsøg fra Horsens nr. 10.

Ligesom det var tilfældet i første halvleg, kom hjemmeholdet bedre med i kampen, hvor længere tid af halvlegen der gik.
Når bolden var i egne fødder, så det rigtigt godt ud, hvor Horsens til tider ikke rørte bolden i mange minutter, hvor særligt Daniel Djuric fungerede glimrende som spilfordeler.
Og der blev også skabt chancer, hvor man med lidt mere skarphed skulle have lukket kampen i god tid.

Spænding til det sidste
Og det var også yderst tæt på, at Andreas Nibe kunne bringe FCM på 2-0. Ligesom ved straffesparks situationen, kombinerede Midtjyllands nr. 14 flot med sine holdkammerater.
Denne gang er hans kombinationsmakker, Valdemar Byskov Andreasen, som flot lobbede den over Horsens forsvar, hvor Andreas Nibe kan prikke den ind forbi keeperen.
Men linjedommeren vurderede der var offside, i en kendelse der var til stor ærgrelse for Andreas Nibe.
Og i langsom gengivelse, er der også grund til frustration for Nibe, da kendelsen mildest talt ser tvivlsom ud, da han ret beset er bagved to Horsens spillere.

Men FC Midtjylland fik aldrig 2-0 målet, og derved var der spænding helt til det sidste.
Men den midtjyske defensiv holdte stand, og sikrede dermed Kenneth Andersens tropper sæsonens tredje sejr, samt sæsonens første clean sheet.

Trænerens reaktion
Der var store forbedringer og spore i det defensive spil, hvor særligt de mange personlige fejl var blevet elimineret, til stor glæde for cheftræner Kenneth Andersen.

-Jeg er meget tilfreds med den defensive udvikling holdet har været igennem. De skal have stor ros for deres præstation dernede i dag, for vi giver jo ikke mange chancer til Horsens. Horsens trussel i dag, var standardsituationer, og hvis man skulle komme med en kritik, synes jeg vi giver lidt for mange standarder væk, da vi jo ved at Horsens er stærke på det punkt. Men vi spiller en rigtigt god kamp, og jeg er som sagt, super tilfreds med den defensive præstation, men også vores præstation på bolden, hvor vi flot får spillet os ud af det pres Horsens kommer med.

FC Midtjyllands U19 hold vinder derfor 1-0, på mål af Viktor Bak Jensen, i en intens afslutning på en ellers meget flot kamp af det ældste akademihold.

Næste opgave for FCM er en hjemmekamp mod Brøndby IF d. 30/10 med kampstart kl. 13:00.

Læs mere om FCM her.

Resultat: FC MIDTJYLLAND U19- AC HORSENS U19 (1-0)

43’ 1-0 Viktor Bak Jensen

FCM U19 holdopstilling (3-4-3): Mathias Grysbæk Balle- Viktor Bak Jensen, Pontus Texel, Fabrice Mezema, Jakob Leerhøj Larsen, Gustav Fraulo, Daniel Dejan Djuric, Andreas Nibe, Valdemar Byskov Andreasen, Gustav Ørsøe Christensen, Juan Felipe Gomez Moreno, Heni Fossdalså Sørensen (30′), Mikkel Fischer (45′), Donovan Kafo Bagou (79′), Andreas Timmeran Bonnén (82′)

Kilde: Kasper Petersen // FC Midtjylland
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.