Tjekkisk spiller tager sidste importplads hos Blue Fox

Jan Lattner er nyeste mand i Herning Blue Fox (Foto: hcorli.cz, Fotokilde: Herning Blue Fox)
Profilbillede

Herning Blue Fox har den seneste tid ledt med lys og lygte efter den sidste forstærkning inden transferdeadline og ikke mindst det forestående slutspil. Mange emner har været i spil, men sent søndag aften faldt de sidste brikker på plads.

Og det har været med stor tålmodighed i et spillermarked, hvor det har været svært at finde netop den kvalitet, som vi mener der skal til for reelt at kunne forstærke blårævenes mandskab, der i skrivende stund indtager en 2. plads i Metal Ligaen med blot 4 kampe tilbage.

Men nu ser det ud som om, at alle brikkerne alligevel falder på plads her i sidste øjeblik. Det er i hvert fald med stor spænding, at vi kan give debut i den blå-gule trøje til tjekkiske Jan Lattner der med sine 32 år kommer med stor erfaring og lederskab.

Og så bringer han faktisk også en ny dimension til Blue Fox trænerteamet. For Jan har de seneste 3 sæsoner spillet back i forsvaret hos HC Innsbruck – i øvrigt som kaptajn – men er faktisk oprindeligt wing/center, hvilket også er den påtænkte rolle hos midtjyderne.

Jan Lattners kvaliteter viser derfor en spændende kombination – i dagligt tale kaldet en hybridspiller – der har kvalitet til at kunne spille alle pladser på banen, fraset målmandsposten naturligvis. Men med alle de muligheder dækker sportshef Martin Struzinski en masse scenarier for det kommende slutspil.

”Jan er lidt en drømmesigning for os på nuværende tidspunkt. Han er en alsidig spiller, som kan spille alle positioner. Det meste af karrieren har han spillet i offensiven, men er senest blevet brugt som back, hvilket fortæller os lidt om hans spilintelligens og skøjteløb”, forklarer Blue Fox’ sportschef.

Med i rygsækken kommer Jan med 11 års erfaring i den stærke EBEL liga i Østrig. De seneste 3 år hos HC Innsbruck, men inden da 8 år hos Orli Znojmo, hvor han blandt andet har spillet med tidligere Blue Fox profiler, som f.eks. Branislav Rehus, Adam Havlik og Petr Kalus.

Dermed er holdet der skal slutte sæsonen 2021-22 fuldendt med tilgangen af Jan Lattner der sikrer bredde og top til både angreb og hvis nødvendigt forsvaret.

Hvis alt kører som planlagt vil de tilrejsende Blue Fox fans, og dem bag skærmen på TV2 Play, allerede kunne opleve forstærkningen, når Herning Blue Fox igen drager nordpå for at spille mod topholdet fra Aalborg Pirates tirsdag aften.

Kilde: Cliff Skov Olesen // Herning Blue Fox
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.