Sejr i årets første kamp mod Aarhus United

Profilbillede
dato

Af Jonas Hooge // Herning-Ikast Håndbold

Nogen stor kamp fra vores side blev det aldrig, men i årets første kamp, hvor vi mødte Aarhus United, fik vi en sejr i hus på 27-24 efter 16-14 ved pausen.

Uden tilskuere på tribunerne, er det bare ikke så festligt i IBF Arena, men de to hold lod sig heldigvis ikke påvirke af de lidt tamme omgivelser. Begge hold kom med fuld kraft, og Aarhus United var godt forberedt på vores spil, hvilket især i starten af halvlegen, voldte os en del problemer.

Det var forsvaret der haltede en anelse, hvilket gjorde det forholdsvis let for Aarhus-spillerne at spille sig igennem, men efter en timeout, taget af Aarhus United, fik vi rykket lidt rundt, og herfra så det væsentligt mere kompakt ud i forsvaret.

Det gav os gode muligheder i kontrafasen, som vi var skarpe på, og Ingvild Bakkerud og Emma Friis fik også indstillet sigtekornet på hver deres position, og på få minutter fik vi vendt kampen på hovedet og bragt os foran 12-9.

Det slog dog ikke Aarhus ud, og de fik hægtet sig på kampen igen, blandt andet takket være en stærkt spillende Mathilde Neesgaard, der fordelte spillet godt samtidig med at hun som altid var farlig på afslutningerne. Helt op kom de dog ikke, og vi kunne gå til pause med en føring på 16-14.

Efter pausen kom Sabine Englert på mål, og vi fik en fin start, hvor vi fik lagt yderligere afstand, men de lyseblå fra Aarhus blev ved med at hægte sig på og fik samtidig lov til at køre lange angreb, hvilket trak en del af tempoet ud af kampen. Vi gik over til syv mod seks, hvilket ikke var en udpræget succes, og derfor fandt vi midtvejs i halvlegen tilbage til seks mod seks og en stilling på 22-20.

Da gæsterne havde chancen for at komme helt tæt på, hev Englert en af sine klassiske straffekastredninger frem, og i angrebet efter scorede Emma Friis på straffe, og så havde vi igen en føring på tre mål og lidt mere luft. Englert pillede i slutfasen flere oplagte skud fra Aarhus-skytterne, hvilket afværgede en tæt afslutning.

Topscorer blev Emma Friis og Ingvild Bakkerud med syv mål, mens Ingvild Bakkerud blev kampens spiller.

Herning-Ikast ligger pt. på ligaens fjerdeplads.