Oplev 'Bag om operaen' til Herning Opera Festival

Foto: HEART - Herning Museum of Contemporary Art.
Profilbillede

I forbindelse med Herning Opera Festival kan du torsdag den 25. august 2022 tage med 'bag om operaen', når komponisten Bo Holten og forfatter/digter Jens Christian Grøndal fortæller om det tekstgrundlag, som danner fundamentet for en opera.

Få spidset ørene og skærpet blikket når to af dansk åndslivs store personligheder, komponisten Bo Holten og forfatter/digter Jens Christian Grøndal mødes i en samtale, hvor de stiller skarpt på det tekstgrundlag, som danner fundamentet for en opera.

Her stiller vi spørgsmål som ’kan alle digte laves til en opera?’, ’hvad kommer først, teksten eller musikken?’, og ’hvordan kan vi lytte os ind i en libretto?’.

I løbet af samtalen ser vi på eksempler på berømte samarbejder mellem librettist og komponist og lytter til liveopførelser af operauddrag, hvor tekst og musik går op i en højere enhed, når en operasanger og en pianist bryder ind, og giver os musikalske eksempler at hægte samtalen op på.

Glæd dig til en spændende introduktion til den digtekunst som ligger bag enhver opera, og lad os klæde jer endnu bedre på til de mange spændende koncerter som finder sted under Herning Opera Festival i de følgende dage.

Før arrangementet vil det være muligt at tilkøbe mad og drikke i HEART Café.

Medvirkende:

  • Jens Christian Grøndahl og Bo Holten
  • Vært: Mads Bille
  • Pianist: Eunjin Ko Dey
  • Solist: Offentliggøres senere af Herning Opera Festival

Arrangementet finder sted på HEART - Herning Museum of Contemporary Art d. 25. august kl. 17:30 og varer ca. 60 min.

Billetprisen er 99 kr. Køb din billet her.

Kilde: Herning Opera Festival // HEART // FOF
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.