Ole Suhnsen stiller op for Venstre til KV21

Ole Suhnsen stiller op for Venstre til kommunalvalget i Herning Kommune.
Profilbillede

Blå bog
52-årige Ole Suhnsen stiller op for Venstre til kommunalvalget i Herning Kommune. 

Hvor længe har du boet i kommunen, og hvor bor du?
"Jeg er født og opvokset i Herning. Jeg er bosiddende i Lind, sammen med Ann Jeanett, vi har 3 piger, hvoraf den yngste på 12 år, stadig bor hjemme. Vi har boet i Lind de sidste 14 år."

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
"Herning Kommune betyder meget for mig. Vores familie er utroligt glade for at bo her. Det er en kommune med fantastisk natur samt et rigt fritids- og kulturliv."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
"I alt det jeg har deltaget i, uanset om det er skolebestyrelsesarbejde, eller som formand for Herning Svømmeklub, har jeg oplevet Herning Kommune som en konstruktiv og imødekommende medspiller. Dette vil jeg meget gerne være med til at fortsætte og udvikle. Det er blandt andet derfor, jeg  jeg op til kommunalvalget 2021."

Hvad er dine politiske mærkesager?
"Herning Kommune skal være et godt og attraktivt sted at bo HELE livet. Det betyder blandt andet, at vi skal have gode og attraktive daginstitutioner, folkeskoler, uddannelsesinstitutioner, arbejdspladser og plejehjem samt kommunale tilbud, der matcher borgernes behov – ung som gammel. Vi skal fortsat have et bredt og varieret kulturliv samt en bred vifte af attraktive fritidstilbud til alle borgere i vores kommune.

Herning skal være en attraktiv uddannelsesby. Vi skal styrke Hernings position som uddannelsesby. Det skal vi gøre ved både at udvide og fastholde det brede udbud af uddannelsesmuligheder, vi har i Herning. Vi skal styrke samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner, virksomheder og kommunen. Vi skal sikre et attraktivt studiemiljø i byen og adgang til ungdomsboliger. Vi skal arbejde for at tiltrække flere uddannelser til Herning.

Herning Kommune skal have et stærkt erhvervsliv, som er grundlaget for, at vi har råd til velfærd. Derfor skal vi fortsat have stor fokus på samarbejdet mellem kommune og erhvervslivet for at styrke det gode erhvervsklima i Herning Kommune. Herning er traditionelt kendt for at være en dynamisk kommune. Dette arbejde skal fortsættes og udbygges gennem, tillid, dialog og samarbejde mellem parterne. Vi skal aktivt kæmpe for at vores virksomheder har adgang til kvalificeret arbejdskraft."

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
"Jeg vil arbejde for, at vi løfter folkeskolen i Herning Kommune. I Herning er der i dag næsten 60 forskellige erhvervs- og videregående uddannelser. Og hvert år begynder 2000 nye studerende på en uddannelse i Herning. Samtidig er der fuld gang i det lokale erhvervsliv, som efterspørger endnu mere arbejdskraft. Jeg vil arbejde for at gøre Herning til et endnu mere attraktivt sted for de unge at komme, studere, bo og gerne blive hængende."

Hvad er dine fritidsinteresser?
"I min fritid træner jeg KLG u11-13 piger i fodbold. Hver mandag kan man møde mig i Holing til en gang motionsboksning, som jeg også er træner for. Jeg nyder at være samme med min familie. Rejse gå i teater og gå til koncerter.

Jeg har gennem de sidste 12 år siddet i skolebestyrelsen på højgårdskolen, de sidste 10 år som formand. Jeg har derudover været bestyrelsesformand for Herning Svømmeklub fra 2016-2020. Svømmeklubben i Herning ligger mig meget på hjerte, da jeg selv er tidligere elitesvømmer."

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Ole Suhnsen