Nyt forsøg slukker for skærmene

Foto: Herning kommune.

To dagtilbud for handicappede borgere i Herning Kommune skruer ned for dokumentationen - og op for nærværet mellem personale og borgere.

Alle taler om afbureaukratisering. Nu gør to dagtilbud i Herning Kommune noget ved det.

Torsdag 30. marts skrues der betragteligt ned for skærmtiden for en halv snes medarbejdere ved Aktivitetshuset i Vildbjerg og på Birkelund i Herning. Det skulle gerne komme de cirka 60 voksne, handicappede borgere, der bruger dagtilbuddene, til gode.

- Borgerne har klart givet udtryk for, at de synes, det er træls, når medarbejderne sidder bag en computerskærm. Og det er jo også det, vi hører landspolitisk - at vi skal se, hvordan vi kan reducere skærmtiden og i stedet prioritere det menneskelige nærvær.

- Derfor har borgerne og medarbejderne sammen fundet en vej, så vi kan reducere i kravene til dokumentation på de to dagtilbud, siger Joan Hansen, (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Herning Kommune.

Hun håber at se langt flere af den slags tiltag i fremtiden.

Vi overholder loven
Herning er, som mange andre kommuner, i gang med at undersøge, hvor der med fordel kan skæres ned på bureaukrati og dokumentation. Det er i forbindelse med det arbejde, at forsøget på de to dagtilbud sættes i gang.

- Der er naturligvis stadig ting, vi skal dokumentere for at overholde loven. Det kan for eksempel være omkring medicinudlevering. Men vi har foretaget en juridisk vurdering af, hvilken dokumentation vi kan vælge fra på dagtilbuddene, og det forsøger vi så nu, siger Joan Hansen.

Grundtanken er, at meget af det, der i dag skrives ind på computere, i stedet overleveres mundtligt. Og at dokumentationen fremover primært foregår sammen med borgerne uden brug af IT.

Håbet er, at hver medarbejder på den måde kan spare et par timer hver uge, som hidtil er blevet brugt alene ved computeren uden borgerkontakt.

Forsøget sættes formelt i gang ved et arrangement på Aktivitetshuset i Vildbjerg, hvor udvalgsformand Joan Hansen deltager. Det foregår torsdag 30. marts kl. 10.30.


https://www.herning.dk/nyheder/2023/nyt-forsoeg-slukker-for-skaermene/
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.