Nu kan nysgerrige børn i Herning gå til videnskab i fritiden 

Det er ældre elever på lokale gymnasier, der underviser i Videnskabsklubben. De ældre elever arbejder frivilligt. (Foto: Lars Svankjær)
Profilbillede
dato

 Til efteråret starter et gratis fritidstilbud for børn i 4.-5. klasse i Herning: Gennem Videnskabsklubben bliver børnene miniforskere og får lov at udfolde deres nysgerrighed. Tilmeldingen er åben.

Stiller dit barn også mange spørgsmål? Bliver du dagligt bombarderet med den ene undren efter den anden, som du ikke kan svare på? Googler du i ren desperation “Hvor mange ben har en bænkebider?” eller “Hvor kommer farverne i verden fra?” 

Fortvivl ej! Til efteråret bliver det igen i år muligt for nysgerrige børn i Herning at “gå til videnskab” i fritiden, og her bliver der rig mulighed for at fyre op for nysgerrigheden og give de udmattede forældre en kort pause. 

Tilmeldingen til Videnskabsklubben er åben. Det er gratis at være med. 

Flere efterspørger nørdede fællesskaber 
Det er 2. år i træk, at børn i Herning får mulighed for at dyrke naturvidenskabelig leg gennem Videnskabsklubben, og det alternative fritidstilbud kører med stor succes både her og i 39 andre byer. 

Videnskabsklubbens formål er at øge børn og unges interesse for naturvidenskab og inspirere dem til at være endnu mere nysgerrige og undersøgende verden omkring sig. Det ser ud til at lykkes: Sidste år stod mere end 500 børn på venteliste, og tilbuddet udvider markant de kommende år, hvor Videnskabsklubben kommer ud til en lang række nye byer. 

I Videnskabsklubben skaber vi plads til, at børn og unge kan få lov til at dyrke deres nysgerrighed i et præstationsfrit rum, og det er virkelig noget, vi oplever stor efterspørgsel på. Vi ser, at flere og flere opsøger de positive og inkluderende fællesskaber uden for skolen, hvor de kan få lov at nørde igennem,” siger direktør i Videnskabsklubben, Rikke Schmidt Kjærgaard. 

Et unikt tilbud for elever i 4.-5. klasse 
I Herning kan børn i 4.-5. klasse gå til biodiversitet en gang om ugen efter skole i ugerne 43-49. Undervisningen foregår på lokale gymnasier, og det er frivillige gymnasieelever, der underviser på holdene. 

forløbet om “miniforskerne” i løbet af de 7 uger blandt andet på jagt efter insekter og smådyr i nærområdet og blive klogere på, hvordan alt liv hænger sammen. De skal også opleve en vild, dansk skov i Virtual Reality, grave efter fossiler og spille evolutionsspil. 

Se detaljerne for holdet i Herning her: 

  • Herningsholm Erhvervsskole og Gymnasium. Biodiversitet for 4.-5. klasse, alle onsdage i uge 43-49 fra kl. 16:00-17:30 

Holdet har opstart tirsdag 24. oktober 2023. Vær opmærksom på, at pladserne på holdet fordeles efter først-til-mølle-princippet.  

Fakta: 
Videnskabsklubben er en NGO (non profit). Tilbuddet er gratis, takket være økonomisk støtte fra Novo Nordisk Fonden. 

I 2023 får knap 1.000 børn i 40 byer mulighed for at gå til videnskab i fritiden gennem Videnskabsklubben – emnerne spænder bredt fra materialefysik, kemi, biodiversitet og mikrobiologi til primater og geometri & algoritmer. Ca. 320 frivillige gymnasieelever varetager undervisningen. 

I 2022 fik Videnskabsklubben overrakt Amalienborgprisen og Amalienborgmedaljen fra Kongehuset i anerkendelse af sit arbejde for at udbrede naturvidenskab blandt børn og unge. 

Kilde: Videnskabsklubben
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.

Seneste på facebook