Nøgen kunstudstilling i Herning

Profilbillede
Carina Vessel

Har du også gået og undret dig over de mange nøgne personer der befandt sig i Herning by lørdag eftermiddag den 4. september 2021? Anledningen kunne findes hos kunstneren Spencer Tunick, der i forbindelse med kunstmuseet Heart i Herning. Her havde Spencer nemlig fået lov til at arrangere en lidt mere anderledes form for kunstudstilling. 

Spencer Tunick kommer fra New York og er kunstneren bag udstillingen med de omtrent 200 modeller der sammen med ham, mødte op i Herning by lørdag eftermiddag. Her var planen at de mange frivillige modeller, der hver især skulle stå nogle bestemte steder, skulle posere helt nøgne iført noget hvid maling. 

Desværre for kunstneren blev det ikke muligt, at få anskaffet de mange kasser med hvid maling. Der blev dog som erstatning for den manglende maling, fundet godt og vel 200 hvide lagner, hvilket gjorde at udstillingen heldigvis kunne gennemføres.

Hele ideen bag de mange modellers forskellige placeringer, skulle da også vise sig at danne baggrund for et bestemt mønster som kunstneren havde i tankerne. 

Nøgenmodel

Rita Houmann fra Langå er foruden, at være en af de frivillige modeller, også meget bekendt med Spencer Tunicks kunst. Spørger man kunstneren selv, oplevede Spencer da også at blive inspireret på ny, trods den lille udfordring med den manglende maling. 

Kunstinstallationen i Herning by endte da også med at forløbe ganske udmærket, og kom i stedet til blot, at afspejle Hernings historie indenfor tekstilindustrien.

Kilde: Redaktionen