Mark Iversen er ny talentansvarlig i HC Midtjylland

Mark Iversen er ny talentansvarlig for U19-afdelingen i HC Midtjylland (Foto: HC Midtjylland)
Profilbillede
dato

Af: HC Midtjylland

HCM søsatte Talent 2024 i indeværende sæson med udgangspunkt i U17 – nu sætter vi endnu mere fokus på at udvikle talenter og starter med den talentfulde 2004/2005 årgang, og ansætter Mark Iversen til at være talentansvarlig for U19 afdelingen i den kommende sæson. 

Vi har en tro på, at ved at sætte øget fokus på talenterne, så har vi mulighed for at styrke talentudviklingen yderligere i HCM, og der vil Mark Iversen spille en stor rolle i den kommende sæson. 

Vi griber det anderledes an i den kommende sæson, hvor vi deler rollerne anderledes end det normalt ses i klubberne.

Mads Hjortshøj fortsætter som overordnet Talentchef og cheftræner i HCM, men som noget nyt laves der en stilling specifikt med fokus på U19 afdelingen (transitionsansvarlig), hvor Mark Iversen ansættes til at holde fokus på, at vi får tiltrukket og udviklet de talenter, der er nødvendige i U19 afdelingen, for at vi optimalt sikrer og bevarer fødekæden til vores seniorhold. 

Den nye stilling kommer derfor til at ligge mellem Mads Hjortshøj som talentchef i HCM og den kommende cheftræner for U19 – hvilket gør, at Mark for frigjort ressourcer til at fokusere 100% på, at vi får så optimalt et setup i U19, der gør at så mange talenter som muligt kommer opad i systemet. 

Mark Iversen kommer med den helt rigtige bagage i forhold til det nye setup – han er velkendt med udvikling af unge spillere – transitionen mellem ungdom og senior og det at arbejde med nogle af de største talenter i dansk håndbold.

Mark har tidligere været ungdomsansvarlig hos Herning Ikast Håndbold og cheftræner for deres U19 talenter, med masser af medaljer ved DM til følge, så det er en U19 Talent og transitionsansvarlig med masser af erfaring, der bliver tilknyttet til vores Talent 2024 projekt.  

En fantastisk kapacitet
Talentansvarlig og Cheftræner Mads Hjortshøj udtaler om Mark Iversens tilgang til Talent 2024 projektet: 

“Med Mark får vi tilført en fantastisk kapacitet, der kan være med til at løfte vores Talent 2024 projekt – vi har valgt at sætte yderligere fokus på talentudviklingen – med den rolle Mark får – så får han i samarbejde med mig ansvaret for, at vi har det rigtige setup for vores talenter, og at de får så gode betingelser for at kunne udvikle sig som muligt. 

Vi tror på, at vi skal gøre noget ekstra for at sikre overgangen mellem ungdom og senior – det tror vi at Mark kan gøre med vores talenter – han har tidligere bevist, at han kan være med til at føre de unge talenter fra ungdom til senior, og det forventer vi også, at han kan gøre hos os. Jeg ser meget frem til at arbejde sammen med Mark og udvikle videre på både nuværende og kommende spillere i Talent 2024.” 

Mark Iversen udtaler om aftalen med HCM/Talent 2024: 

“Jeg har været i flere talentmiljøer gennem min karriere, og da HCM henvendte sig til mig omkring stillingen som Talent-/transitionsansvarlig for U19 afdelingen, var jeg ikke i tvivl om, at det var en spændende opgave, som jeg ikke kunne sige nej til. 

Det er et spændende setup, der er lavet for den kommende U19 afdeling, og klubben tænker anderledes, således at der bliver givet plads til at sætte ekstra fokus på udvikling af de unge talenter med flere ressourcer. Jeg synes altid det er fedt, når der tænkes nye tanker og prøves nye ideer af – ikke bare på, men også udenfor banen, og her oplever jeg, at man gør begge dele. 

I jobbet er der jo altid det klassiske i at være med til at sikre, at vi har de rigtige spillere i forhold til den måde, som vi gerne vil spille på – ikke bare på hold 1 men i afdelingen – talentudvikling handler ikke bare om at udvikle spillerne på banen – det handler om at udvikle et miljø, der er attraktivt for de unge – både på og udenfor banen.

Det skal være et miljø, hvor man vil bruge tiden på hinanden – så de sure timer i styrkelokalet også bliver et sted man mødes – lige så naturligt, som det er at mødes i hallen, samtidig med at der sættes fokus på udviklingen af den enkelte spiller – og her har vi nogle af de største talenter i DK i årgang 2004/05 årgangen, så dem ser jeg frem til at arbejde med.” 

En af de helt store dage i HCM
Formand Kim Simonsen er ligeledes glad for at det er lykkes at lave en aftale med Mark Iversen og udtaler:  

“Det er en af de store dage i HCM og ikke mindst for Talent 2024 projektet – Mark har lige alt det vi har søgt efter – erfaring med talentudvikling og ikke mindst transitionen mellem ungdom og senior.

Vi har allerede haft flere af de helt unge med på 1. division – så klubben er parat til at satse på egne talenter – men en optræden hist og pist gør ikke, at du er en etableret seniorspiller. 

Med ansættelsen af Mark får vi tilført en uvurderlig ressource i forhold til at gøre ungdomsspillere til seniorspillere – samtidig med at vi får en person ind, som kan være med til at forme de unge – nu har vi et setup med Mads Hjortshøj som Talentansvarlig, Mark Iversen som U19 Talent-/transitionsansvarlig og en mentor ordning med førsteholdsspillerne ned mod ungdom – et setup til at styrke Talent 2024 arbejdet, som jeg ikke har set magen til i dansk håndbold. 

Jeg er sikker på, at Mark sammen med Mads Hjortshøj og U19 trænerne får skabt det fundament, der gør, at vi ser mange flere af vores egne talenter på HCM’s førstehold i den kommende tid, samtidig med at vi får øget fokus på tidlig rekruttering med tanke på TAK og sportskolen lige ved siden af Klink & Jensen Arena.” 

Kilde: HC Midtjylland
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.