Lykkeliga kommer til Herning

Profilbillede
Carina Vessel

Lykkeliga er navnet på, hvad der begyndte som en ide, men som derefter udviklede sig med rekordfart til at blive en håndboldliga for børn og unge med udviklingshandicap. 

Lykke Cuppen som er finalen for håndboldligaen, blev forrige gang afholdt i Gigantium i Aalborg, men da denne ikke viste sig at være stor nok til dette års finale, bliver lokationen anderledes i år. 

Skruer man tiden tre år tilbage startede det da også blot med et enkelt hold, efterfulgt af et mere, hvilket med tiden har resulteret at Lykkeligaen nu består af 1200 spillere. De mange Lykkeliga spillere fordeler sig da, også over hele fem og halvfjerds forskellige klubber. 

Ved dette års finaleturnering lørdag den 4. september i Herning, vil fem hundrede af klubbernes spillere deltage.

Danmarks lykkeligste håndboldliga

Formanden for Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen, er da også super glad for at se hvordan håndboldklubben har udviklet sig. Ifølge ham men også Rikke Nielsen som er initiativtageren af klubben, vil med klubben vise at håndbold er for alle. 

Hendes datter Magda der er født med downs syndrom, ligger da også som baggrund for hele ideen bag foreningen og dens stiftelse. Her var det nemlig vigtigt for Rikke, at datteren kunne opleve sporten på samme vilkår som hende selv. 

Hos Lykkeligaen handler det derfor hverken om teknik eller erfaring, men derimod mere om hvordan banerne bliver indrettet således, at selv dem med lidt motoriske udfordringer, også kan være med.  

Kilde: Redaktionen