Lokal virksomhed: Fleksjobbere er værdifuld arbejdskraft

Profilbillede

Der er mangel på arbejdskraft i det ganske land, og situationen giver mennesker med et handicap nye muligheder for at få arbejde - hvis virksomhederne ellers får øjnene op for de mange ressourcer, som mennesker med handicap har. 

Danske Handicaporganisationer påpeger, at manglen på arbejdskraft kan løses ved at give mennesker med handicap arbejde, f.eks. i fleksjob. Organisationen oplyser, at der er 49.000 ledige med handicap, som er klar til at tage et arbejde inden for 14 dage. 

Danske Handicaporganisationer mener, at kommunerne i jobindsatsen skal blive bedre til se, at mennesker med handicap kan levere en efterspurgt arbejdskraft. 

Epic Panda i Herning har for længst set værdien i at have fleksjobbere ansat: Mere end halvdelen af de ansatte i virksomheden er fleksjobbere med varierende handicap. Ejeren Kristian Færge mener, at der er mange fordele ved at have fleksjobbere ansat: 

“De er da guld værd. Den ene ting er, at fleksjobberne ofte har en evne, hvor de kan noget specifikt rigtig godt. Nogle kan være gode til at tegne, mens andre kan fordybe sig helt i bogholderi. Den anden ting er, at der er lavere udgifter for mig som arbejdsgiver ved at ansætte en fleksjobber. De kan ansættes til færre timer end de sædvanlige 37 om uger ugen, og det betyder, at man kan vækste lige så stille med nye medarbejdere, uden at skulle finde en ordinær ansat, som man måske er i tvivl om man har råd til, forklarer Kristian Færge til TV MidtVest. 

Kilde: TV MIDTVEST: "Herning-virksomhed har satset på fleksjobbere: - De er guld værd"
False {
}