Liebhaver-ejendom i bynære omgivelser: Lægdsgårdsvej 1

Foto: &LIVING HERNING. Lægdsgårdsvej 1, 7430 Ikast
dato

Adresse: Lægdsgårdsvej 1, 7430 Ikast
Pris: 4.750.000

Se boligen her

Modsætninger mødes, og når det kommer til dette hjem, sker det i forrygende harmoni. Ejendommen er oprindeligt en skole fra 1883, der lidt efter sin lukning blev totalrenoveret i 1965 med løbende vedligehold og moderniseringer siden.

Således får man både historie og moderne komfort her, ligesom beliggenheden præsenterer det bedste fra to verdener med idylliske omgivelser og nærhed til byen på én og samme tid.

Charmerende løsninger og høj kvalitet
Den gamle Fonnesbæk Skole præsenterer sig udefra med solgul facade, mørke vinduesrammer og et stråtag med kviste, der understreger stedets sjæl. Under renoveringen har man værnet om dén varme og glød, som kendetegner hjemmet, ligesom opdateringerne har sikret et retrolook med materialer af høj kvalitet, der netop efterspørges i dag.

Det hele emmer af en forståelse for rummene, hvilket kan tilskrives, at det er en lokal arkitekt, der har stået for ombygningen.

Et eksempel på de fine detaljer fremhæves eksempelvis i vindueskarmene, hvor man finder sort Lapland-skifer. Herlighederne fortsætter i den imponerende stue, der tidligere bød på indgangen til skolestuen. Nu besidder miljøet en helt forrygende rumfornemmelse med loftshøjden på lige over 5,3 meter, og ludbehandlede fyrretræsbjælker strækker sig ranke i siderne.

Centralt på endevæggen troner pejsen, som er beklædt med eksklusiv, håndlavet Altaskifer, og gulvet prydes af Ølandsfliser med varme under. Enkelte trin leder til alrummet og skaber et herligt flow i hjemmet.

Man har bibeholdt et sansende fokus på naturmaterialer med valget af marmorbordplader i alle badeværelser og køkkenet. Sidstnævnte suppleres af lyse, udskårne elementer i samspil med vitrineskabe, mens begge badeværelser har bruseniche. Etagen fuldendes af et værelse, og der findes yderligere to på førstesalen, det ene med altan.

Øverste etage byder desuden ind med et badeværelse med kar, og så giver reposen et fortrinligt syn over stuen. Det har været heroppe, at læreren havde hjemme, efter skoledagen var afsluttet.


Billede fra pejsestuen (Foto: &LIVING HERNING)

Faciliteterne udendørs
Garagebygningen med tilhørende bryggers matcher villaens stil, mens man i 2011 har tilføjet et imponerende atelier med et overordentligt stort fokus på lys og luft. Dette skyldes blandt andet en kombination mellem, at akustikloftet er ført til kip med over fire meter til tops og de fantastiske vinduespartier, som eksempelvis ses i taget og i gavlen.

Vinduespartiet i gavlen giver samtidig udgang og kig til haven, således changerende årstider kommer i spil og trækkes helt ind i rummet.

Den 5.103 kvadratmeter store grund omkranses af et to meter højt dyrehegn og byder desuden på tiltalende rammer for ophold i det fri med omtrent 500 meter stisystem rundt på området. Stien leder forbi et væld af blomstrende beplantning såsom høje rhododendroner, mens man samtidig har givet plads og luft til naturen, således man nærmest vil få fornemmelsen af at bevæge sig gennem skov på nogle dele af arealet.

Samspillet mellem denne dedikation til naturen og forbindelsen til de åbne marker resulterer i et meget rigt fugleliv på ejendommen med mange arter, der kigger forbi. Fasaner finder også vej, og hertil har man glæde af at studere sikavildtet, som passerer markerne.

Privat, naturskønt og samtidig bynært
Takket være den frodige beplantning er huset helt afskærmet, særligt om sommeren hvor forbipasserende nærmest ikke vil opdage, at der her findes et hjem. Denne forbindelse til naturen understreges af de nærliggende stisystemer, som fører til et stort, grønt parkområde med søer såvel som skovområder, således smukke rammer danner baggrund for spadsereture i det fri.

Som tilføjelse til denne behagelige idyl ligger ejendommen samtidig ganske fordelagtigt i forhold til hverdagens fornødenheder og bylivet. Få hundrede meter fra ejendommen findes en skovbørnehave, mens skole og indkøb er placeret i kort cykelafstand. Tilsvarende kan man cykle til bymidten med svømmecenter, specialbutikker, spisesteder og mere til.

Bilen når motorvejen på blot et par minutter, hvorfor flere andre byer også er lette at komme til. Eksempelvis kan det nævnes, at Silkeborg findes på under en halv times kørsel, mens man har mindre end en time til Aarhus og Vejle.

Boligens areal: 312 m2
Værelser: 3
Grundareal: 5103 m2
Ejerudgift i måneden: 3.769

Bestil en gratis salgsvurdering

Kilde: & LIVING HERNING