Kvindelige håndværkere har svært ved at finde lærepladser

Profilbillede
dato

Boss Ladies er et stort netværk for kvinder, der arbejder i byggeri- og anlægsbranchen. Organisationen er i denne uge på besøg på Herningsholms Erhvervsskole for at sætte fokus på, at kvinder også skal have gode lærepladser og uddannelsesaftaler. 

Det er sværere for kvinder at finde lærepladser, og frafaldet er større blandt kvinder på erhvervsuddannelserne, sammenlignet med mandlige medstuderende. 

“Vi har eksempler på kvinder, der har været ude med 90-100 ansøgninger, og hvor de får at vide, at der ikke er job til dem, samtidig med at de kan se deres mandlige medstuderende lande aftaler. De her kvinder baner vejen for fremtidige generationer, og derfor er det så vigtigt, at vi får gjort op med gamle mønstre og i stedet sætter talenter fri. Jeg er utrolig stolt over, at vi nu sammen i denne stærke holdsætning sætter ind over for et kerneproblem i uddannelsessystemet. Kan det lykkes for os, vil det have positiv og blivende værdi for vores samfund”, siger Nina Groes fra Boss Ladies til Herning Folkeblad. 

Boss Ladies besøger 10 steder i Danmark, og afholder workshops, der er målrettet problemet. Boss Ladies vil i dialog med de kvindelige elever, som skal have adgang til gode uddannelsesaftaler. Det skal bl.a. ske i samarbejde med lokale uddannelsesudvalg og lokale virksomheder. 

Ambassadørkorpset i Boss Ladies tilbyder desuden sparring, støtte og talentudvikling til de kvindelige elever og lærlinge, som også får adgang til workshops og karriererådgivning.

Kilde: Herning Folkeblad