Kunstværk eller stunt

Profilbillede
Carina Vessel

Har du også undret dig over de mærkelige kanonskud, der tilsyneladende lød i Herning lørdag den 28. august 2021 så kan du være helt rolig.  

Kunstmuseet Heart der er beliggende i Herning, har blot udforsket nye mere kreative måder, at lave kunst på disse dage. For første gang nogensinde har de mange fremmødte ved Heart, nemlig kunne opleve en helt særlig form for kunst komme til live. 

Det var billedkunstneren Søren Dahlgaard fra København der i dagens anledning, stod bag det særprægede men spændende kunstner projekt. 

En kanon, en russisk-italiensk stuntman ved navn Svyatoslav Gabuda, et net samt et lærred og så en masse malling. Dette var hvad Søren Dahlgaard skulle bruge for, at kunne fremvise sin kunst på bedste kreative manér lørdag den 28. august 2021 ved Heart i Herning. 

Et lettere abstrakt kunstværk

Kigger man på de mange elementer som billedkunstneren havde brug for til dagens kunst fremvisning, kunne kan da også hurtigt forestille sig både det ene og det andet. 

Ikke desto mindre kom det som en stor overraskelse for de fremmødte, da kunstværket bestod af en maler indsmurt stuntman blive skudt afsted via en kanon, og hen på et net med et lærred spændt fast til.  

Denne meget specielle malerteknik, både overraskede men forundrede de mange fremmødte, der dog var meget tilfredse med dagens opvisning. 

Kanonkongen Svyatoslav Gabuda fra Sicilien endte med, at blive fyret afsted hele tre gange i løbet af lørdagen. Hvert lærred bestod af ét maleri, hvilket udgjorde tre malerier.

Kilde: Redaktionen