Kronprinsen løber Royal Run i Herning

Foto: Lars Møller.
Profilbillede

Det bliver med kongelig deltagelse, når Royal Run løber af stablen i Herning.

Årets største motionsfest i Herning Kommune finder sted, når Royal Run den 29. maj 2023 afholdes i byen.

Mandag offentliggjorde Kongehuset, at Royal Run i Herning kommer til at være med deltagelse af H.K.H. Kronprins Frederik, som vil løbe med på en af distancerne.

Udmeldingen vækker stor glæde hos borgmester Dorte West.

"Jeg er meget glad for, at H.K.H. Kronprins Frederik har valgt at lægge vejen forbi Herning, og løber med til Royal Run. Jeg tror, at det betyder rigtig meget for mange – både deltagere i Royal Run – men også andre herningensere, som vil få en stor oplevelse ved at være tilskuer til at Kronprinsen løber her i Herning," siger Dorte West.

Ifølge Kongehuset besøger Kronprinsen tre byer til årets Royal Run. Han begynder dagen med at løbe i Aabenraa for så at tage til Herning og dernæst slutter han af ved løbet i København.

For H.K.H. Kronprinsesse Marys vedkommende begynder hun dagen med at løbe i Nyborg, hvorefter hun tager til Nykøbing Falster og løber med.

Gigantisk motionsfest i midtjyske omgivelser

15.000 har allerede købt et startnummer til Royal Run i Herning, og flere end 2.600 er på venteliste for at få en plads. Eventet blev udsolgt på cirka fem uger. Find ventelisten her.

Hos Herning Kommune fortæller Sport event manager Elo Christensen, at Herning Kommune er i fuld gang med forberedelserne.

"Vi vil skabe en unik oplevelse omkring Royal Run. Deltagerne skal ud på gå- og løberuter, der er henholdsvis One mile (1,6 km), 5 km og 10 km. Og vi håber, at det bliver en folkefest med masser af royal fejring og festlig underholdning. Og så glæder vi os bare til at vise Herning frem," siger Elo Christensen.

Om Royal Run

Royal Run afholdes 2. pinsedag, den 29. maj 2023

Royal Run '23 finder sted i Herning, Aabenraa, Nyborg, Nykøbing Falster og København/Frederiksberg.

Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag.

Man kan løbe og gå distancerne One mile (1,6 km), 5 km og 10 km.

Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet - som DIF og DGI står bag - og Dansk Atletik. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Kilde: Herning Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.