Johs Østergård stiller op for Venstre til KV21

Johs Østergård stiller op for Venstre til KV21
Profilbillede
dato

Blå Bog

69-årige Johs Østergård stiller op for Venstre til kommunalvalget i Herning Kommune. Johs har boet i kommunen siden 1975. I dag er han bosat i Tjørring.

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
For mig er Herning kommune et godt sted at arbejde, bo og leve i, uanset alder og bopæl.

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
Det gør jeg, fordi jeg gerne vil tage ansvar og være med til at videreudvikle Herning kommune. Jeg ser Herning kommune som en veldrevet, velfungerende, modig og ikke ”bare en kedelig gennemsnitskommuen”, bredt sammensat, hvor alle der sidder med til bords er nødt til at lytte og tage hensyn til hinanden, med fokus på stabilitet, samarbejde og udvikling.

Hvad er dine politiske mærkesager?
1. Børn og unge
Alt for mange børn har udfordringer med trivsel. Derfor skal området have høj bevågenhed, og der skal arbejdes med tiltag, der fremmer trivsel, f.eks. "en til en" samtale med klasselæren i 7. 8. og 9 klasse, udbrede kendskabet til "Headspace" altså "nogen at tale med ude på skolerne" og "Ungmod 24-7" en anonym rådgivning.

2. Ældreområdet
Alt for mange ældre føler i dag ensomhed. Derfor er det vigtigt at ha´ fokus på den "ikke økonomiske vel-færd", som kan opmuntre ældre, f.eks. et venligt ord, holde i hånd, sang og musik, en uventet håndsretning, opmuntring til livsglæde over tilværelsen, eller bare "at være til"

3. Uddannelse
Der vil fremover blive behov for flere erhvervs- og velfærdsuddannelser. Derfor skal der gøres en ekstra indsat på dette område, f.eks. obligatorisk erhvervspraktik i 8. eller 9. klasse, brobygning mellem skole og virksomheder/velfærdspleje, "kendte voksne" praktikvejleder, praktikforløb i hjemmeplejen m.v.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
Jeg ved det tager tid at opnå resultater, så jeg vil starte med at sætte mig grundigt ind i mine udvalgs arbejdsområder og medvirke til stabilitet, samarbejde og udvikling.

Hvad er dine fritidsinteresser?
I fritiden er jeg drevet af foreningslivet og aktiv i flere af Tjørring Idrætsforenings afdelinger.

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Johs Østergård