Joel Andersson forlænger: Det hele er spændende

Joel Andersson forlænger (Foto: Daniel Stentz)
Profilbillede

Af: Jens Risom // FC Midtjylland

Wingbacken reflekterer over sine første tre og et halvt år i FC Midtjylland, sit store offensive output i denne sæson og sine drømme for fremtiden.

Et af sæsonens lyspunkter er Joel Andersson, der netop har forlænget sin kontrakt i FC Midtjylland til udgangen af 2026. Den 25-årige svensker har leveret en række stabile præstationer på højre wingback og har lagt på sit spil rent offensivt.

Således er Joel Andersson på en delt førsteplads over flest assists i ligaen i denne sæson, og han har i denne sæson lavet lige så mange mål (2) og oplæg (9) som i sine tre første sæsoner i FCM.

– Jeg får bolden mere, og jeg får den længere fremme på banen, så på den måde er det meget naturligt, at jeg er involveret i flere mål. Men det er rolle jeg nyder, og den måde, vi spiller på, passer mig rigtig godt, fortæller Joel Andersson og tilføjer:

– Jeg har fået en større frihed frem ad banen med min rolle som wingback, men det kommer også med et ansvar. Det er vigtigt, at jeg bidrager offensivt, og det arbejder jeg stadig på at forbedre endnu mere.

Også på de fysiske parametre ligger den solide svensker i toppen. I denne sæson er han den FCM-spiller, som har løbet flest sprinter på holdet i denne sæson, og han står ligeledes noteret for flest meter i høj fart.

Det gør ham dog ikke til en løbespiller, vurderer han.

– Jeg har altid ligget i toppen på løbekapacitet, men jeg vil ikke kalde mig en løbespiller. Min spillestil retter sig mere mod at være en klog spiller, der er god på bolden og kan skabe plads til mine medspillere, forklarer wingbacken, som i gennemsnit har løbet 12,2 sprinter pr. kamp.

VIL GENTAGE TROFÆHØST OG EUROPÆISK FODBOLD
Joel Andersson kom til FC Midtjylland i sommeren 2018 fra BK Häcken i Sverige. Siden har han spillet 131 kampe i FCM-trøjen, vundet et mesterskab og en pokaltitel og deltaget i to europæiske gruppespil.

– Der er meget, der har ændret sig gennem mine år i klubben. Der har været forskellige trænere, og det er jo et helt nyt hold af spillere end i 2018, når man tænker over det. Der sker mange ting i klubben, og jeg synes, det hele er super spændende, forklarer Andersson om sine år i FCM og fortsætter:

– Vi har fået et bedre hold i de seneste sæsoner. Det er tydeligt med deltagelserne i Champions League og Europa League i de sidste to år, og det har været fedt at være en del af det.

Den rolige svensker lægger ikke skjul på, at det er ambitionen at vinde flere trofæer og opnå europæisk succes.

– Mit mål i FC Midtjylland er 100 procent at gentage succesen i europæisk fodbold og vinde flere titler, slår Joel Andersson fast.

– Vi skal først og fremmest arbejde hårdt for at hente så mange point som muligt i det her forår. Vores største mål er stadig at blive mestre, og det kommer vi til at jagte med alt, hvad vi har, og så går vi selvfølgelig også efter pokalturneringen, siger han om målet for foråret.

DRØMMER OM UDLANDET OG LANDSHOLD
Dåbsattesten fortæller, at Joel Andersson er 25 år og i sin bedste fodboldalder. Det vil han bruge til at blive den bedste udgave af sig selv, hvor han på længere sigt drømmer om et skifte til en stor liga og komme ind på det svenske landshold.

– Jeg drømmer om at spille i en af de største ligaer i Europa. Lige nu har jeg fuldt fokus på FC Midtjylland, som jeg nyder at være i, og så må vi se i fremtiden, hvad der bliver muligt i fremtiden. Det er mit og klubbens mål, at jeg engang skal sælges til udlandet, men det er ikke noget, som fylder for mig lige nu, fortæller defensivspecialisten.

– Selvfølgelig drømmer jeg også om at få flere landskampe, men i sidste ende vil jeg gerne bare blive så god en fodboldspiller som muligt, afslutter Joel Andersson med sin sædvanlige ydmyge facon.

Næste opgave for Joel Andersson og FC Midtjylland er på søndag, når grundspillets sidste kamp byder på en udebanekamp i Silkeborg.

Kilde: Jens Risom // FC Midtjylland
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.