Innovativ Herning-virksomhed får 650.000 kr.

Profilbillede
dato

Virksomheden Siana er blevet udvalgt til at få 650.000 kr. af Innovationsfonden for deres idérige opfindelse af alarmsystemer til virksomheder med bl.a. brug af motorer og pumper.

To unge mænd ved navn Mads Gliemann og Claes Zacho står bag den innovative opfindelse, der fik Innovationsfonden til at åbne op for pengepungen.

De to unge mænd fandt sammen om deres idé på Innovatorium, der ligger placeret overfor Aarhus Universitet i Herning, hvor de begge havde deres daglige gang.

Der har dog været store anstrengelser bag. Så innovative designs tager nemlig lang tid at udvikle. Det blev da også først tredje gang, der blev lykkens gang, for de to iværksættere med at overbevise Innovationsfonden om, at deres opfindelse havde stort potentiale. 

Alarmsystem til virksomheder med roterende maskineri

De to iværksættere, der har udarbejdet et advarselsprogram, som virksomheder med roterende maskiner kan drage stor fordel af, har igennem processen fx måtte tilegne sig evner indenfor softwareprogrammering.

Det hårde arbejde har dog allerede båret frugt. Der er nemlig skrevet aftaler med flere virksomheder omkring brug af det innovative produkt. 

Pengene fra Innovationsfonden gør det nu muligt for de to iværksættere at kunne begynde at ansætte medarbejdere i virksomheden. 

Drømmen er at omsætte for et trecifret millionbeløb – et iværksætterpar, som Herning med rette kan være stolt af.

Kilde: Redaktionen