Hold kartoffelferie med børnene på Frilandsmuseet

Profilbillede

Torsdag den 21. oktober kan du og din familie opleve, hvordan det var at holde efterårsferie i gamle dage på Frilandsmuseet i Herning.

I gamle dage kaldte man efterårsferien for kartoffelferien, fordi børn holdt fri for at hjælpe til på familiens gårde. Og det kan du få lov til at snuse til, når Frilandsmuseet holder kartoffelferie-åbent torsdag den 21. oktober mellem klokken 10.00 – 13.00. 

Her skal der graves kartofler op, når høsten sættes i gang på Frilandsmuseet. Sammen med de andre besøgende, skal I grave kartofler op i kålhaven, og bagefter skal der laves kartoffeltryk på stof.

Så helt så hårdt arbejde, som børnene i gamle dage var udsat for, bliver det ikke. Der skal nemlig også hygges med kreative sysler. 

I kan også se, hvordan landsbylaugets biavlere slynger honning, lege gammeldags lege på museets gårdsplads og gå på opdagelse i stedet perspektivkasser. 

Klokken 11.00 vil der blive slynget honning – resten af aktiviteterne foregår hele dagen mellem klokken 10.00 – 13.00. Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig arrangementet, og det er en oplagt mulighed for hele familien at tage på udflugt sammen til museet og opleve lidt af det meget anderledes liv, børn og voksne levede, da Danmark stadig var et land fyldt med små byer og bønder. 

Kilde: Aktivferie, Herning Kommune: "Kartoffelferie på Frilandsmuseet"