Herning operafestival, en tradition nu

Profilbillede
Carina Vessel

Endnu engang kunne vi den sidste weekend i august, opleve tonerne af opera i Herning by. Selvom det kun er tredje gang, at operafestivalen bliver afholdt i Herning, var der da godt fremmøde af både danske og udenlandske gæster. 

Spørger vi formanden Helge Sander håber han da også på, at der ved at gentage succesen er ved at blive skabt en opera tradition i byen. 

Operafestivalen i Herning blev afholdt i weekenden den 27. til den 29. august 2021 og kunne opleves på kunstmuseet Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.

Blandt de mange fremmødte i publikum var den hollandske pensionist Ton van Aerde der, trods diverse corona restriktioner, havde taget turen hele vejen fra Amsterdam. Som den garvede operagænger han er overraskede det Ton van Aerde, at weekendens festival blev opført på et museum. 

Under festivalen kunne vi blandt andet opleve Felix Tetz’ nyskrevne kammeropera 'Der Dichter und die Schauspielerin'. Et stykke der blev opført for allerførste gang. 

Opera for alle generationer

Om du på forhånd er kendt indenfor opera genren eller helt nybegynder, så er Operafestivalen i Herning for alle. Ved at have flyttet operaen ud af lokalet og ud i dagligdagens omgivelser, opleves den nemlig på en helt anden måde. Her får man mulighed for at opleve musikken i en helt anden sammenhæng end hvad man ellers er vant til. 

Kilde: Redaktionen