Herning-Ikast tog tredjepladsen med en sejr på 30-27 (Foto: HamIStolen)
Profilbillede
dato

Af: Jonas Hooge // Herning-Ikast Håndbold

Oven på nederlaget lørdag til Team Esbjerg, skulle vi forsøge at rejse os mod København Håndbold i kampen om tredjepladsen i Santander Final 4, og med en sejr på 30-27 lykkedes den mission ganske godt.

Sidst vi mødte København Håndbold var kampen nærmest afgjort ved pausen, hvor vi havde en komfortabel føring, men så let skulle det ikke gå her til eftermiddag. Selvom at ”blot” var kampen om tredjepladsen, så var det tydeligt, at begge mandskaber var opsatte, og der blev ikke givet ved dørene.

Vi fik en god start, og tog teten med det første mål ved Emma Friis. København fik dog svaret igen, og formåede hver gang at vi fik slået et hul, at komme tilbage. Midtvejs var vi på 9-6, men vi formåede ikke at ryste tigrene af, og derfor forblev halvlegen helt tæt og da sidste fløjt lød, stod det således 12-12 på måltavlen.

Vi fik en særdeles flyvende start på anden halvleg, hvor København til en start gik over til 7 mod 6, og det formåede vi at udnytte med flere mål uden målmand. Det kaldte, præcis som da de var på besøg i Ikast, på en hurtig timeout, hvor Claus Mogensen forsøgte at få styr på tropperne igen, bagud med 15-13.

Det lykkedes heldigvis ikke helt, og i stedet kunne vi stille og roligt udbygge føringen, så vi efter 12 minutter havde en føring på 20-15. Så fulgte der en periode, hvor det var stolpe ud for os, og det blev prompte straffet, så tre minutter senere stod det 20-18.

Nu duftede det af drama, og København havde faktisk muligheden for at komme på 23-23, men i stedet udnyttede vi igen deres 7 mod 6 spil, og fik skabt luft til 26-23.

Det kom der ikke noget modsvar på, og vi kunne derfor køre sejren i hus, og for andet år i streg sikre os tredjepladsen i Santander Final4.

Kampens spiller blev fortjent Simone Petersen, der blandt andet scorede 4 mål og som sædvanligt fordelte spillet rigtig fint.

Kilde: Jonas Hooge // Herning-Ikast Håndbold
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.