Topscorer blev Emma Friis med seks mål (Foto: HamIStolen)
Profilbillede
dato

Af: Jonas Hooge // Herning-Ikast Håndbold

Vi fik en god start på vores europæiske eventyr, da vi her til eftermiddag slog Lada på udebane med 27-24 efter 14-14 ved pausen.

Søndag eftermiddag stod den på europæisk håndbold, da vi var på langtur til Rusland, hvor vi mødte Lada. Et hold som vi slog i EHF European League kvartfinalerne sidste år, og som vi derfor havde et forholdsvis godt kendskab til. Vi ankom til Rusland lørdag nat, og havde derfor haft fin tid til at restituere efter en lang rejse der startede fredag morgen.

Lada er et rigtig godt hold, der i denne sæson har spillet tætte kampe med CSKA Moskva og Rostov Don, der spiller Champions League og er i pulje med henholdsvis Odense Håndbold og Team Esbjerg, og det var derfor med stor respekt, at vi gik ind til dagens kamp.

Vi fik en ganske god start, og kom foran med 8-5 efter 13 minutter, og virkede godt kørende og i forholdsvis kontrol, men så fik Lada fundet momentum, og var ti minutter senere pludselig foran med 10-12. Vi fandt heldigvis ind i rytmen igen, og kunne gå til pause med uafgjort 14-14. På dette tidspunkt havde Emma Friis scoret fire gange, mens Ingvild Bakkerud havde fundet vej til netmaskerne tre gange.

Mens 1. halvleg var forholdsvis fejlfri, så begyndte begge mandskaber efter pausen at lave en del flere fejl, og niveauet faldt af den grund en hel del. Det var stadig en helt tæt affære, dog med os i teten, men vi kunne ikke få slået hullet, og vi skulle helt hen til det 46. minut, før vi fik bragt os foran med to mål ved stillingen 21-19 og på det efterfølgende angreb fik Alberte Ebler bolden i mål til 22-19.

Nu begyndte det at ligne noget, og det var som om, at Lada var blevet knækket, hvilket resulterede i nogle satsede angreb, der gav os gode chancer i den anden ende, og da Olga Shcherbak samtidig fik direkte rødt kort for et slag i hovedet på Sarah Iversen, så så det svært ud for russerne. De gav dog på ingen måder op, og havde faktisk flere chancer for at spille sig helt tilbage i kampen, hvilket heldigvis ikke blev udnyttet.

Topscorer blev Emma Friis med seks mål, mens Ingvild Bakkerud blev noteret for fem mål

Kilde: Jonas Hooge // Herning-Ikast Håndbold
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.