Håb for førtidspensionister

Profilbillede

Birgit Jeppesen, bor i Herning, hvor hun de sidste 25 år har arbejdet som økonom. I 2003 besluttede hun sig dog for, at ville noget andet med sit liv hvilket førte til en ny karriere. 

I dag sidder Birgit derfor nu som direktør i jobbanken, som til dagligt arbejder med, at hjælpe folk i arbejde. De sidste 18 år har de endda været med til, at hjælpe i omegnen af 5000 førtidspensionister tilbage til arbejdsmarkedet fordelt på omtrent 3600 forskellige virksomheder.

Oprindeligt startede jobbanken med at have base i Herning, men har den dag i dag også både base i Århus og København. Selv hos jobbanken er der blevet ansat, førtidspensionister i blandt de 25 ansatte der til dagligt driver stedet.  

Giver folk nyt håb

Hele formålet med jobbanken er, at kunne give folk der til i dagligdagen har nogle psykiske udfordringer der gør, at de ikke kan arbejde under samme forudsætninger som alle andre. 

Igennem jobbanken vil de nemlig ikke kun få en uddannelse men også få hjælp til, at stille sig bedre kompetencemæssigt i forhold til et job. Selvom der nok kun er tale om et job med begrænset antal timer, vil de fortsat kunne forøge deres indtægt lidt ved siden af deres pensionsindkomst. 

Kilde: Redaktionen