Godt udgangspunkt efter sikker sejr i Budapest

Profilbillede
dato

Af Jonas Hooge // Herning Ikast Håndbold

I søndags stod den på kvalifikation til EHF European League, da HIH i Ungarn mødte MTK Budapest.
Det blev en første halvleg, hvor vi startede ud med flere fejl og til tider gjorde tingene sværere end de burde være.
Derfor var de første tyve minutter ganske lige, og til tider endda med Budapest i front, men efter en mindre opsang af Kasper Christensen, blev der mere flow i spillet.

Det resulterede nærmest prompte i en føring til os, mens fejlene og hurtige afslutninger begyndte at stå i kø hos MTK Budapest, og inden man havde set sig om, var vi foran 16-11, efter syv-otte minutters koncentreret indsats fra vores side.
I målet havde Jessica Ryde godt fat i skytterne fra Budapest, og havde en fin redningsprocent på 52.

Anden halvleg
Efter pausen kom Naja Nissen og Cecilie Brandt ind på hver deres fløj i stedet for Emma Friis og Line Mai Hougaard, og begge fik vist rigtigt fine ting, i løbet af den halve time, de var på banen, og var med til at øge føringen stille og roligt.
Tyra Axnér og Julie Scaglione kom også på banen, og i det hele taget blev der skiftet godt ud i opstillingen, uden at det gik ud over kvaliteten på banen.

Midtvejs i anden halvleg havde vi et forspring på 28-18, og på dette tidspunkt var kampen afgjort, nu gjaldt det bare om, at holde kadencen og få så godt et udgangspunkt som muligt, forud for returkampen på lørdag.

De mange omrokeringer gjorde dog i slutminutterne, at Budapest fik halet lidt af det tabte ind, men med et syvmåls forspring, så har vi fået et ganske godt udgangspunkt, forud for returkampen på lørdag i IBF Arena.

Cecilie Brandt og Stine Skogrand blev topscorer med hver syv mål, mens Ingvild Bakkerud blev noteret for seks mål.