Carlsberg er kendt for sin øl, men deres forskningslaboratorium har gennem årene også bidraget til mange videnskabelige opdagelser. Under dette spændende foredrag vil deltagerne få indsigt i, hvordan laboratoriet har forbedret ølproduktionen og bidraget til den grundlæggende naturvidenskab.
Videnskab bag øl og klimatolerante planterForedraget byder på en rejse ind i forskningen bag ingredienserne til ølproduktionen. Lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund vil fortælle om forædling af byg og humle og deres bæredygtige dyrkning. De vil også introducere nye gærtyper, der kan producere alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen.
Derudover vil deltagerne få indsigt i den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer og høre om opdagelsen af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland, der kan kaste lys over fortidens klimaforandringer.
Smagsprøver og streaming fra Aarhus UniversitetUnder foredraget vil deltagerne kunne nyde små smagsprøver på fem udvalgte øltyper, som præsenteres i takt med foredraget. Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".
For yderligere information om foredraget, billeder og pladsreservation, kan du besøge denne side. Følg også foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier for bonusmateriale og kommende foredrag.
Praktisk Information
Dato: Tirsdag den 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Gullestrupshallen, Trælundvej 3, 7400 Herning
Entré: 30 kr
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her