Mange dyre-, plante- og svampearter er i disse år i massiv tilbagegang eller allerede uddøde, både i Danmark og i mange andre lande. Men hvornår begyndte nedgangen, og hvad er årsagerne?
Rejsen gennem naturens historieTil foredraget vil Rasmus Ejrnæs, professor i biodiversitet, tage deltagerne med tilbage til vores dybe forhistorie, hvor planeten endnu myldrede med store eksotiske dyr som huleløver. Hans Henrik Bruun, professor i økologi, vil guide os gennem det historiske landskab, der engang var domineret af blomster- og insektrige enge. Vi vil også høre om 1800-tallets industrialisering af landbrug og skovbrug.
Nutidens udfordringer og fremtidens løsningerAnne Eskildsen, ph.d. i biologi og naturrådgiver, vil bringe os til nutiden, hvor biodiversiteten er presset. Hun vil fortælle om naturforbedrende projekter, der allerede er søsat eller planlagt rundt om i Danmark. Disse initiativer kommer fra både private borgere, myndigheder og erhvervsvirksomheder.
Få indblik i naturens spillereglerForedraget vil give deltagerne indsigt i naturens spilleregler og de naturlige økosystemer i Danmark. At kende disse spilleregler er en del af løsningen, der kan give plads til de truede arter.
Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab, arrangeret af Aarhus Universitet i samarbejde med værter i flere byer og Carlsbergfondet. For mere information, billeder og pladsreservation, besøg her.
Praktisk information
Dato: Tirsdag den 12. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, Lillelundvej 21, 7400 Herning
Entré: Fri entré
Målgruppe: Alle
Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her