FCM er klar til semifinalen i Sydbank Pokalen

Profilbillede
dato

Af FC Midtjylland

Brøndby vandt den anden kvartfinale 2-1 på MCH Arena. Det giver FCM en samlet sejr på 3-2, og holdet er nu videre til semifinalen.

Årets sidste kamp bød på et pokalopgør mod Brøndby hjemme på MCH Arena. Her kom FCM ind til den kvartfinale med et solidt udgangspunkt i form af en 2-0-føring fra den første kamp.

Arbejdet skulle gøres færdigt af følgende mandskab.

Start XI (3-5-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Juninho, Paulinho, Joel Andersson, Nikolas Dyhr, Raphael Onyedika, Evander, Charles, Pione Sisto, Gustav Isaksen.

De godt 9.000 fremmødte tilskuere skulle vente en håndfuld minutter ekstra på startfløjtet. Fans i begge ender af stadion bød nemlig spillerne velkommen med pyroteknik, som dannede et stort lag tåge på den vindstille arena.

Da kampen gik i gang, var det FCM, som tog teten. Raphael Onyedika fik de første to muligheder indenfor de første fem minutter. Begge gange blev hans forsøg dog afvist af Brøndby-målmanden, som reddede til to hjørnespark.

Brøndby fik reddet lidt af stormen af og gjorde det til en mere lige kamp. De kom også frem til deres første mulighed, hvor Jonas Lössl diskede op med en stærk redning.

Efter et kvarter var det det dommerens tur til at komme i fokus. Gustav Isaksen blev stemplet i maven med stor kraft, men til stor forundring for alle på stadion blev den voldsomme forseelse blot takseret til gult kort.

Herefter faldt intensiteten en smule, og der var stilstand i slagets gang. Det var lige indtil, at Brøndby ud af det det blå bragte sig foran efter 27 minutter ved et tidligt indlæg, hvor Divkovic stod helt fri i feltet.

FC Midtjylland svarede igen seks minutter senere, da Raphael Onyedika udlignede efter et godt angreb. Midtbanespilleren sendte en fremragende afslutning i nettet fra kanten af feltet, hvor Joel Andersson havde fundet ham.

Kort før pausen var Juninho tæt på at gøre det til 2-1, men hans hovedstød blev reddet af en velspillende Brøndby-målmand. Dermed stod der 1-1 på måltavlen og 3-1 til FCM sammenlagt inden de sidste 45 minutter.

Anden omgang begyndte mere roligt, og der var ikke de store chancer at spore de første 25 minutter. I stedet gik tiden med masser af dueller og bolderobringer midt på banen.

FCM’erne syntes lige lovligt tilfredse med tomålsføring og kom lidt for langt tilbage, mens Brøndby overtog initiativet, dog uden at være for alvor farlige.

Det blev de til gengæld efter 73 minutter, da Divkovic endnu engang pandede kuglen i nettet og sendte spændingen på sit højeste.

Scoringen fik hjemmeholdet lidt mere i gang, og spillerne var nu i stand til at sætte lidt flere afleveringer sammen og fjerne lidt af presset. Mod slutningen trykkede Brøndby på for at jagte en udligning, men FC Midtjylland stod godt imod.

I sidste ende lykkedes det at holde den samlede føring, og det udløste et stort jubelbrøl, da dommeren fløjtede af. FCM går dermed videre med en samlet 3-2-sejr.

Det betyder, at holdet er klar til semifinalen i Sydbank Pokalen.