FC Midtjyllands U17-drenge i sent nederlag

Profilbillede
dato

Af Kasper Petersen // FC Midtjylland

De to mandskaber var fuldstændig lige på point inden søndagens opgør og kampen på banen skulle vise sig og være omtrent lige så jævnbyrdig som i tabellen.
Kampens indledning, var også en ligeværdig affære. Begge hold virkede til at have intentionerne omkring at angribe og få det første mål, kombineret med en hvis forsigtighed ift. ikke at blive fanget i en omstilling.

Efter de to hold havde set hinanden an, blev det FC Midtjylland der først fik bolden bag netmaskerne.
FC Midtjylland får flot kombineret sig ud af FC Nordsjællands pres, men stikningen får for meget fart og ender derfor i FC Nordsjællands fødder.
FC Nordsjællands kaptajn kan derfor stille og rolig lægge bolden tilbage til keeperen helt upresset, men sendte i stedet bolden ud til et midtjysk hjørnespark.

Dette skulle Jonathan Asp Jensen tage sig af, og det gør han formidabelt.
Hjørnesparket bliver sendt tæt ind under mål, og i det tætpakkede felt, stryger bolden ind via fjerneste stolpe.
Jonathan Asp Jensens holdkammerater sørgede for et svært arbejdsmiljø for gæsternes keeper, men dette skal intet tage fra Asp Jensens eksekvering af hjørnesparket som var af høj klasse, som sendte sit hold til pause, foran med 1-0.

Desværre får FC Nordsjællands kaptajn, Villads Schmidt Nielsen, rettet op på sin fejl fra første halvleg.
Den Nordsjællandske midtstopper kommer først på et godt slået hjørnespark, og bringer balance i regnskabet. 1-1 i det 52′ minut.

Asp Jensen tryllebinder
Men en yderst velspillende Jonathan Asp Jensen, skulle hurtigt bringe hjemmeholdet tilbage i føringsposition.
Selvom den midtjyske nr. 13’s fortrukne ben er højre foden, var dette altså ikke til at se i wekendens kamp.
Efter Jonathan Lindekilde har fungeret flot som station i kombinationsspillet, fandt han en fri Asp Jensen uden for feltet.

Den midtjyske venstre kant, drev bolden frem mod Nordsjællands felt- og så meget plads skal Jonathan Asp Jensen ikke have.
Med det ”svagere” venstre ben, sendte han bolden op i det fjerneste hjørne, og registrerede sig derfor som dobbelt målscorer.

En meget flot kamp, af den bare 15 årige teknikker, som ikke bare bidrog med FC Midtjyllands to scoringer, men også leverede succesfulde udfordringer på sidste tredjedel samt indgik flot i kombinationsspillet.

Tungt FC Nordsjælland pres
FC Nordsjælland var derfor nødsaget til at jagte en scoring for at komme tilbage i kampen.
Dette prægede kampbilledet i stor stil, hvor tigerne fra Farum var meget boldbessiddende i anden halvleg.

Selvom FC Nordsjælland var det spillestyrende hold, var det stadig begrænset hvor store chancer udeholdet kunne spille sig til, grundet den midtjyske betondefensiv.
Grundet kampens udgangspunkt, med en føring til FC Midtjylland, samt FC Nordsjællands store boldsikkerhed, blev spilinitiativet overladt til gæsterne.
Der blev kæmpet bravt, og løbet mange meter, hos det unge midtjyske hold, som blev presset lang tilbage på egen banehalvdel.

Dette inviterede desværre gæsterne til, at ligge det sidste tryk imod det midtjyske mål. Og i det 77′ minut gik den, desværre ikke længere.
Den indskiftede Jonathan Krath, bragte den sidste energi, det nordsjællandske mandskab havde brug for, for at finde en udligning.
Med et præcist indlæg fandt han, Mounir Secka som ikke skal gøre mere end at få en inderside på indlægget, for at udligne til 2-2.

Intense sidste 10 minutter
Kampbilledet i kampens sidste 10 minutter var fortsat det samme. FCN forsatte med høj boldsikkerhed, mens FCM havde enkelte angreb for at jagte en sidste scoring samt aflaste forsvaret.
De unge ulve kæmpede bravt i forsøget om at krige det ene point hjem, og det lignede også i lang tid, at dette skulle lykkes.

Men det viste sig desværre igen, at indskiftningen af Jonathan Krath, var en god beslutning fra FCN bænken.
Opskriften er nogenlunde den samme for udeholdet. Den nordsjællandske offensive back, sendte et flot lavtliggende indlæg ind igen, og denne gang kan Akwasi Owusu heade de 3 point hjem til Farum i kampens anden sidste minut.

Dette ærgrede naturligvis de midtjyske spillere og det ene point til FCM havde også været fortjent for.
U17-holdet spillede på mange måder en voksen og moden fodboldkamp med et flot taktisk præg.
Selvom det sene mål, var skuffende, var Claus Therkildsen tilfreds med præstationen mod et godt spillende FCN hold

"Jeg synes overordnet set, vi lykkes rigtigt fint med gameplanen, hvor vi blandt andet fandt en god preslinje. Og drengene arbejdede stenhårdt, men vi manglede lige den sidste kvalitet for at få spillet chancerne endnu større. Så stor ros til drengene, jeg synes de spiller noget der minder om voksenfodbold, hvor vi viser taktisk forståelse, mens vi også er disciplineret, så cadeau til drengene", fortæller cheftræner Claus Therkildsen til fcm.dk.

Derfor lider FC Midtjylland det andet 2-3 nederlag på hjemmebane i streg, i en godkendt præstation af det meget unge akademihold.
Næste opgave for Claus Therkildsens tropper, er et hjemmebane opgør mod Brøndby IF.
Kampen spilles d. 30/10 med kampstart kl. 15:15.

Kampens forløb:
26' 1-0 Jonathan Asp Jensen
52′ 1-1 Villads Schmidt Nielsen
56′ 2-1 Jonathan Asp Jensen
77′ 2-2 Mounir Jamal Secka
88′ 2-3 Akwasi Dwomfour Owusu

FCM U17 (4-4-2): Magnus Jensen - Adam Nygaard Andersen, Mads Nybo, Malthe Bøndergaard, Christian Jørgensen, Madhi Babaisal, Malte Melin, Jonathan Asp Jensen, Jonathan Lindekilde, Lasse Overgaard, Mathis Konradsen, Marcus Nielsen (45′), Andreas Knak (82′), Mikel Gorgoza (82′)

Kilde: Kasper Petersen // FC Midtjylland
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.