Farlig røgudvikling

Profilbillede
Carina Vessel

Hvis du vågnede op onsdag den 14. Juli 2021 omkring kl. 04.47 og mener at have kunne ane en tyk røg stige til vejrs i Herning by, skyldes det ikke bare træthed. Det var ganske rigtigt en tyk røgsøjle som brød ud, i forbindelse med en større brand i byen. 

Borgerne der bor i og omkring Baggerskærvej ved Vardevej beliggende ikke langt fra Herning messecenter, blev derfor kraftigt opfordret til at holde sig på afstand og ikke indånde røgen da den potentielt kunne vise sig at være sundhedsskadelig.

Takket været brandvæsnets hurtige udrykning, var branden heldigvis relativt hurtigt under kontrol og kl. 06.02 kunne vagtchefen oplyse, at branden var slukket. 

I forbindelse med den voldsomme brand blev også al togdrift indstillet for en kort periode. Dette skyldtes til dels at en af brandvæsnets brandbiler, holdt på togskinnerne ved Herning og blokerede for togtrafikken, så brandfolkene kunne bekæmpe den fra en anden side.

Årsag fortsat ukendt

Hverken brandvæsnet eller ejerne selv, ved på nuværende tidspunkt ikke hvad der mere præcist kan være årsagen til branden. 

Dog er der en virksomhed på selv samme vej, der i weekenden haft besøg af indbrudstyve. Her blev der blandt andet stjålet 40-50 el løbehjul, men om indbruddet og brandulykken på Baggerskærvej, har nogen forbindelse til hinanden, er endnu uvist. 

Kilde: Redaktionen
Flere artikler