Den udlejede FCM'er: Jeg nyder at være tilbage på banen

Foto: Oliver Olsen // FC Midtjylland.
Profilbillede

Af Jens Risom // FC Midtjylland

Den unge forsvarsspiller giver en status på sine første tre måneder i FC Fredericia, hvor han er godt i gang med at finde tilbage til topformen efter to års skadespause.

For snart tre år siden fik Oliver Olsen debut i 3F Superliga for FC Midtjylland som bare 18-årig.
Det krydrede defensivspecialisten med stærke præstationer i Youth League i det efterfølgende forår, hvor FCM’s U19-hold blandt andet slog Manchester United og AS Roma.

Fremtiden syntes på det tidspunkt rigtig lys for det unge forsvarstalent, men den opadgående udvikling blev sat på pause i mere end to år fra maj 2019.
Her blev Oliver Olsen ramt en af en korsbåndsskade i en U19-kamp mod SønderjyskE.

Bedst som han var tilbage i fuld træning, blev han ramt af uheldet endnu engang.
Et år efter backspilleren rev korsbåndet over i venstre knæ, gik det denne gang ud over det højre korsbånd.

I sommers, hvor den anden genoptræningsperiode var fuldført, var den fodboldmæssige udvikling klar til at blive kickstartet efter 26 måneder uden kamp.

Den nu 21-årige Oliver Olsen blev i den forbindelse lejet ud til FC Fredericia på en aftale gældende for hele 21/22-sæsonen.
Her har han nu været i lidt over tre måneder, og det er indtil videre blevet til spilletid i 17 kampe.

– Det er klart, at det tager tid at komme tilbage, når man har været skadet i to år, og det har nok også taget lidt længere tid, end jeg havde regnet med. Man skal lige finde sig selv og finde sig til rette i kampsituationer igen både fysisk og på kuglen, fortæller Oliver Olsen om at være tilbage i kamp, inden han fortsætter:

– Men jeg synes, at jeg er kommet godt efter det, og jeg har spillet fuld tid i den sidste håndfuld kampe. Det ser fint ud med både knæene og det spillemæssige, og det er selvfølgelig super fedt.

VIL SPILLE MED I TOPPEN
FC Fredericia, som trænes af den tidligere FCM-spiller Michael Hansen, ligger i øjeblikket på 4. pladsen i 1. division blot tre point efter topholdet FC Helsingør.

– Vi vil gerne spille god fodbold, og det er også trænerens filosofi. Det passer mig godt, og jeg synes også, at vi har mange gode spillere på holdet. Jeg synes, vi har fået en god start på sæsonen, og vi vil gerne spille med, hvor det er sjovt i 1. division, siger Oliver Olsen.

– De næste par kampe er mod andre top 6-hold. Hvis det går godt, er det klart, at vi skal gå efter at være med helt i toppen, og det gør vi også nu, men der er stadig lang tid tilbage af sæsonen, uddyber han.

21-årige Olsen begår sig i højre side af Fredericias 3-5-2-formation.

– Højre back er min naturlige position, men rollen som højre stopper i en trebackkæde ligger også fint til mig. Jeg er faldet godt ind på den plads, lyder det fra Oliver Olsen.

Han er holdkammerat med to andre FCM’ere i Christian Tue og Tobias Anker, og de tre har kendt hinanden i en del år efterhånden.

– Vi har alle tre spillet sammen tidligere. Jeg boede med Tue tilbage på college i Ikast, og vi er samme årgang, så det er klart, at vi har et rigtigt godt forhold. Anker og jeg bor begge i Herning nu og kører sammen hver dag, så vi får da nogle gode snakke. Men der er mange gode folk i truppen, og det er fedt at være en del af både på og udenfor banen, bemærker Olsen.

De tre har regelmæssig kontakt med FC Midtjylland i løbet af deres lejeophold.

– Vi taler løbende med René og Veller (Transitionstrænere René S. Andersen og Anders Veller, red.), mens Mikkel (fysioterapeut Mikkel Eg, red.) holder styr på os rent fysisk med en fysisk test en gang i mellem. Det fungerer super fint, fortæller Oliver Olsen.

DRØMMER OM GENNEMBRUD I MIDTJYLLAND
Oliver Olsen, som før sine knæskader spillede hele 38 ungdomslandskampe for Danmark, satser på at finde sit topniveau i løbet af sæsonen.

– Det overordnede mål med den her sæson er helt klart, at jeg skal finde tilbage til mit topniveau. Det gør man bedst med kontinuerlig spilletid, så det var det helt rigtige for mig, at jeg skulle spille en sæson i 1. division – især efter to år på sidelinjen, pointerer den unge defensivspiller.

Vestjyden, som kom til FC Midtjylland for snart fire år siden, har stadig den samme ambition som dengang.

– Jeg vil rigtigt gerne tilbage til Midtjylland igen og bryde igennem i Superligaen. Det er jo det, jeg arbejder hårdt på nu og har gjort i mange år, siger Oliver Olsen, der afslutter:

– Så må vi se, hvordan det ser ud til sommer. Jeg håber da på, at jeg til den tid kan spille mig ind i varmen, men lige nu er det største fokus selvfølgelig på at gøre det godt i Fredericia og fortsætte vejen tilbage til topformen.

Oliver Olsen har kontrakt med FCM frem til sommeren 2025.

OVERBLIK OVER UDLEJNINGER
Ti spillere fra FC Midtjylland er lejet ud i denne sæson, og dem følger vi i løbet af sæsonen i denne artikelserie.

Oliver Olsen – FC Fredericia – 17 kampe, 1 mål
Tobias Anker – FC Fredericia – 10 kampe, 1 mål
Christian Tue – FC Fredericia – 18 kampe, 2 mål
Nicolas Madsen – SC Heerenvven – 9 kampe
Victor Torp – KV Kortrijk – 3 kampe
Sory Kaba – OH Leuven – 9 kampe, 5 mål
Luca Pfeiffer – SV Darmstadt – 13 kampe, 10 mål
Søren Reese – SønderjyskE – 10 kampe
August Priske – PSV Eindhoven U18 – 7 kampe, 4 mål
Anthonis Martis – Marcarthur FC – Sæson ikke startet endnu

Kilde: Jens Risom // FC Midtjylland
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.