City Caféen – stedet, hvor venner mødes

Foto: City Caféen. Facaden på den velbesøgte bodega.
Profilbillede
dato

Hernings tredjeældste værtshus, City Caféen, har byens bedste gårdhave. Den gode stemning både inde og ude har været i fokus for indehaver Kristian Wittenkamp fra første dag. Han overtog City Caféen i november 2019 og har udviklet stedet lige siden.

Ikke blot gæsterne men også de kunstnere, der underholder fra tid til anden, kommer fra hele landet.

Kristian Wittenkamps hverdag er hektisk.

”Min arbejdsdag starter mellem klokken syv og otte, og jeg har cirka 130 timer om måneden på værtshuset,” fortæller han.

”Jeg elsker at få en god sludder med vores gæster, og en gang imellem til fyraften bliver jeg lige hængende og får en øl med dem.”

Udover Kristian selv, er der ti ansatte, tre mænd og syv kvinder. Hele arbejdsstyrken er yngre mennesker i alderen 22 til 32.

Work smart, not hard
Under dette motto forsøger Kristian konstant at implementere nye tiltag på City Caféen.

”Da jeg overtog værtshuset, solgte vi primært flaskeøl. I dag kan vi godt lave 200 drinks på en fredag og lørdag, lige fra White Russian og Isbjørn til Filur og de lidt dyrere med rom og gin. Derudover har vi forskellige slags fadøl.”

Hvis man leder efter et værtshus at se fodbold på, må man gå andre steder hen.

”Vi har ikke noget fjernsyn,” siger Kristian og uddyber:

”For her taler vi med hinanden.”

Kristian står selv for alting i forbindelse med de cirka 20 arrangementer om året, der er på City Caféen. Da den nye gårdhave blev indviet den 4. juni, var der hele to hold musikere på samme dag. Det ene hold var et ægtepar fra Polen, og den anden en ung gut fra København.


Foto: City Caféen // Den nye gårdhave, som blev indviet den 4. juni. 

Bred målgruppe
Værtshuset kan rumme cirka 50-60 gæster, og gårdhaven cirka 80. Målgruppen er meget spredt.

”Jeg har formået at få mange unge mennesker til at komme, som aldrig havde hørt om City Caféen. Men de har fået øje på vores lækre gårdhave og den gode stemning på stedet. Så vi har stamkunder fra 18 til 91 år,” fortæller Kristian.

Kommunen har givet tilladelse til afholdelse af ti udendørs musikarrangementer om året hen over sommeren, og derudover er der mange musikarrangementer indendørs. På City Caféens Facebookside er der en oversigt over alle arrangementer hen over året.

Det er værd at bemærke, at der altid er gratis entré, når der er live musik.

Har øje for forskellighederne
Kristian er født og opvokset i restaurationsbranchen.

”Hvert enkelt værtshus har sit eget særpræg. Forskellige værtshuse kan noget forskelligt. Hver mandag til fredag har vi, i tidsrummet 10-14, tilbud på en øl til kun en tyver. Fra klokken 16-18 har vi et lykkehjul, hvor gæsterne kan dreje sig til en øl fra 0 kroner til 25 kroner, der er vores normalpris for en flaskeøl.”

Det er altid spændende at følge med i, hvad Kristian nu har fundet på. Hans kreativitet og gode humør resulterer ofte i sjove påfund og konkurrencer. For eksempel er der også ind imellem mulighed for at teste sine sangevner, og her er Kristian ikke bange for at gå forrest.

Hver anden måned afholder City Caféen banko.

”Vi har oparbejdet et rigtig godt ry i forhold til vores præmier, da der er mange fede præmier på spil,” slutter Kristian.


Foto: City Caféen // Bodegaen har også hyggelige siddepladser indenfor. 

Hold øje med City Caféens Facebookside, som altid er opdateret med sidste nye tiltag og tilbud.

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Redaktionen