Butikstyv

Profilbillede
Carina Vessel

Hvis du er barn af 90’erne eller kender nogle som er, siger ordet “pokémon” dig sikkert noget. Hele hypen omkring den japanske tegneserie stammer nemlig helt tilbage fra 1997, da det oprindeligt udkom. Dengang var det dog primært figurer og kort som det hele handlede om. 

Spoler man derimod tiden en smule frem, er hypen pudsigt nok kommet tilbage igen omkring de små lomme monstre, eller Pokémons som de kaldes. 

Niantic som er firmaet bag, valgte nemlig tilbage i 2016 at genoplive pokémon universet, men med en lille ændring. I følge med at teknologien i smartphones har udviklet sig drastisk henover de seneste par år, besluttede Niantic nemlig at lave en digital udgave. Nu var det altså ikke kun børn men alle med interesse for spil på mobiltelefonen, der kunne være med.

Det var da også i forbindelse med hypen omkring den nye udgivelse at populariteten for de forskellige kort og figurer også blev vækket. Der gik derfor heller ikke længe også det var at finde på butikshylderne rundt omkring. 

Kortene blev lagt på bordet 

Lysten blev dog for stor for fem unge knægte på henholdsvis fjorten, femten og seksten år, da de mandag eftermiddag den 5. juli 2021 blev spottet luske rundt i Bilka i Herning. 

Det var en opmærksom butiksdetektiv, der mandag eftermiddag fattede mistanke til de fem knægte, og den viste sig da også at holde stik. Efter at de fem knægte var blevet pågrebet i deres ugerninger, blev det da også afsløret at de fem knægte rigtigt nok havde forsøgt at stjæle. 

Intet mindre end fireogtyve pakker med pokémon kort, havde knægtede forsøgt at få med ud af butikken. Værdien af tyvekosterne havde en samlet værdi af 2856 kroner.

Kilde: Redaktionen
Flere artikler