Bo Henriksen og Erik Sviatchenko før PAOK

Erik Sviatchenko (Foto: Daniel Stentz)
Profilbillede
dato

Af: Jens Risom // FC Midtjylland

FCM's cheftræner og anfører ser frem mod torsdagens returopgør mod PAOK FC i Grækenland.

FC Midtjylland-truppen er rejst godt 2.000 kilometer sydøst. Nærmere bestemt er destinationen Thessaloniki, hvor de græske vicemestre og pokalvindere fra PAOK FC hører hjemme.

Efter en veloverstået flyrejse og ankomst til hotellet var cheftræner Bo Henriksen og anfører Erik Sviatchenko på plads til det klassiske pressemøde dagen før kamp. Det fandt sted på Toumba Stadium, hvor holdet efter pressemødet trænede på kampbanen.

FCM fører 1-0 fra det første møde i Herning, og Erik Sviatchenko noterer sig det fine udgangspunkt, men understreger, at intet er afgjort.

– Det bliver en intens kamp mod et godt hold, som vi jo mødte i sidste uge. Vores gameplan er ikke at forsvare noget, men det er klart, at vi har et brugbart udgangspunkt. Men igen, PAOK er en god modstander, så det kommer ikke af sig selv, siger Sviatchenko på pressemødet.

– Det ligger ikke i vores DNA at forsvare et resultat. Vi vil gerne ud og angribe kampen, som vi gjorde i sidste uge med fremadrettethed og aggressivitet. Vi skal stresse dem til at spille i længderetningen, så vi kan erobre bolden, tilføjer han.

Grækenland har netop åbnet op for, at halvdelen af kapaciteten på stadions må tages i brug, og der forventes op til 12.000 tilskuere på Toumba Stadium i morgen aften.

– Det er dejligt, at der må komme flere tilskuere på stadion. Det giver bare noget ekstra til kampen, og vi glæder os til at spille i den atmosfære, lyder det fra Erik Sviatchenko.

Fortrøstningsfuld cheftræner
Bo Henriksen ser også frem til returkampen mod PAOK FC, som også er en vigtig kamp for dansk fodbold i forhold til UEFA’s koefficientliste, hvor Danmark og Grækenland ligger tæt på hinanden.

– Der er ingen tvivl om, at det er en vigtig kamp for dansk fodbold, hvor vi skal ud at skaffe koefficientpoint til Danmark. Vi skal repræsentere dansk fodbold på en god måde igen, siger Bo Henriksen på pressemødet og fortsætter:

– Men det er også en vigtig kamp for FC Midtjylland som klub i forhold til vores selvbillede, hvor vi skal bruge sejre for at nå i top 50 på UEFA’s klubrangering, som er vores målsætning.

– Vi glæder os til kampen mod PAOK, som skal spilles i en god atmosfære foran deres fans. Vi har stor tro på os selv, og at vi kan skaffe videre avancement. Lige nu og her fokuserer vi på det, vi har været gode til i de europæiske kampe i forhold til vores organisation og udtryk, og så ser vi bare frem til en fed fodboldkamp, lyder det fra Bo Henriksen.

Den samlede vinder af FCM og PAOK FC går videre til 1/8-finalen i Conference League. Reglen om udebanemål er ikke længere i spil.

– Vigtigst af alt er, at vi går ud og har det udtryk, vi har vist i de europæiske kampe indtil nu, hvor vi har leveret en række flotte præstationer. Vi har været uheldige nogle gange og andre gange skaffet et godt resultat, og det er selvfølgelig målet i morgen. Jeg er fortrøstningsfuld for, at vi kan levere en god indsats mod PAOK og gå videre, afslutter Bo Henriksen.

Følg PAOK - FC Midtjylland
Returopgøret spilles torsdag aften kl. 21.00 dansk tid og vises på TV2 Sport X og TV2 Play.

Kilde: Jens Risom // FC Midtjylland