100 nye arbejdspladser på slagteriet i Herning

Foto: Danish Crown.
dato

Danish Crown vil investere mere end 60 mio. kr. i slagteriet i Herning for at give fabrikken et løft og øge produktionen. Derfor skal der ansættes op mod 100 nye medarbejdere i de kommende måneder. 

Slagteriet i Herning kan se frem til ny teknologi og modernisering for 60 mio. kroner over de kommende to år, og på den korte bane skal der findes op mod 100 nye medarbejdere. De nye kolleger og en modernisering af fabrikken skal sikre, at slagteriet kan håndtere op til 10.000 ekstra grise om ugen, i forhold til nu. Derudover er det planen, at Herning fremover også skal understøtte og producere til Danish Crowns nyåbnede baconfabrik i Rochdale i England. 

Når Danish Crowns slagteri i Herning får flere grise til slagtning senere på året, skyldes det, at koncernen har besluttet at indstille slagteriet i Ringsted til lukning. Det frigiver cirka en kvart milliard til investeringer på koncernens øvrige danske anlæg, og målet er, at Danish Crowns slagteri-setup skal være blandt Europas mest effektive.  

- På en ellers trist baggrund er det positivt for både Herning og for slagteriet, at vi nu skal i gang med at ansætte knap 100 nye kolleger. Samtidig er det et vigtigt signal fra slagteriet, at der skal investeres et stort tocifret millionbeløb i ny teknologi. Det vil sætte turbo på udviklingen af fabrikken i Herning, så den passer endnu bedre i Danish Crowns fremtidige setup, siger Jesper Frandsen, der er fungerende fabrikschef for slagteriet. 

Med investeringerne kommer slagteriet i Herning til at spille en endnu mere central rolle i Danish Crown-koncernens strategi om at sælge flere ferske og forædlede produkter til detailhandlen og foodservice, så værdien af koncernens danske råvarer kan øges.  

- Slagteriet i Herning er en vigtig del af vores danske setup, for det er i Herning, at vi producerer stort set alle vores produkter af grisekød, som forbrugerne møder i supermarkedernes kølediske. Investeringerne i ny teknologi er en del af det løft, vi giver vores danske slagterier, så vi kan skrue op for mængden af forædlede produkter. I Herning kommer vi til at investere i ny teknologi, som på en gang forbedrer effektiviteten og det fysiske arbejdsmiljø for medarbejderne, siger Jesper Sørensen, produktionsdirektør for de danske slagterier i Danish Crown, som betegner medarbejderne på slagteriet i Herning, som nogle af de mest fleksible og omstillingsparate i Danish Crown.  

- Jeg vil nærmest kalde Herning for Danmarks største slagterforretning. Den ånd og tilgang, som medarbejderne har, er helt speciel. Måden de formår altid at holde fokus på kunderne og tilpasse produkterne til deres ønsker, skal vi fastholde og lade os inspirere af på de andre slagterier, siger Jesper Sørensen. 

Ansættelsen af de nye medarbejdere er allerede i gang, men de nye jobs vil i første omgang blive tilbudt medarbejderne på slagteriet i Ringsted, som står til at miste deres job. Samlet set skal Danish Crown i de kommende måneder i alt ansætte omkring 200 nye medarbejdere på slagterierne i Horsens, Herning og Blans ved Sønderborg, og de stillinger får medarbejdere i Ringsted helt naturligt førsteret til.  

Kilde: Danish Crown
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.

Seneste på facebook