Tre unge mænd kendt skyldige i drabsforsøg

Profilbillede

Retten i Herning har i dag idømt tre unge mænd i alderen 20, 21 og 26 år flere års fængsel for et drabsforsøg begået i marts 2021. To af mændene blev samtidig kendt skyldige i våbenbesiddelse og planlægning af endnu et drabsforsøg.

Tre unge mænd kan se frem til at skulle tilbringe de kommende år i fængsel, da de i dag blev kendt skyldige i et drabsforsøg begået den 3. marts sidste år foran akutmodtagelsen på Herning Sygehus, 

Her er de nu kendt skyldige i at have slået, sparket og stukket en mand med kniv – et overfald, der blev begået i forening og ved fælles forståelse. 

To af nævningene stemte dog for kun at kende de tre mænd skyldige i grov vold.

 

Længere tids efterforskning

 

Den 8. maj sidste år fandt Midt- og Vestjyllands Politi et fuldautomatisk skydevåben i en lejlighed i Silkeborg, hvorefter to personer blev varetægtsfængslet og sigtet for våbenbesiddelse samt planlægning af endnu et drabsforsøg i tiden op til den 8. maj mod den samme person, der var blevet forsøgt dræbt foran akutmodtagelsen.

Begge tiltalte blev også kendt skyldige i de to forhold. Den tredje tiltalt var ikke tiltalt i de to forhold.

Sagen har ved Retten i Herning kørt som en nævningesag siden den 12. maj

De tre mænd er blevet idømt fængselsstraffe på henholdsvis 9 år (den 26-årige), 8 år (den 20-årige) og 6 års fængsel (den 21-årige).

”Jeg er meget tilfreds med, at retten har været enig i vores vurdering af beviserne i de tre meget alvorlige forhold. For mig at se er det en grundig efterforskning af politiet, som har ført til, at retten i dag har afsagt den nævnte dom – både i forhold til episoden fra den 3. marts, hvor politiet har efterforsket bagud, men også den fremadrettede efterforskning, som blev startet op tilbage i april 2021, og som førte til fundet af våbnet i lejligheden og den efterfølgende sigtelse for drabsforsøg på baggrund af navnlig samtalerne i lejligheden,” siger fg. specialanklager Jakob Kjær fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Han uddyber: 

”Den udmålte straf ligger til dels i et andet niveau end det, som anklagemyndigheden havde påstået, idet anklagemyndigheden havde påstået straffe udmålt på hhv. 12 år, 11 år og 6 års fængsel. Men uanset det, så er det stadigvæk min opfattelse, at de udmålte straffe afspejler sagens alvor.”

Den 26-årige og den 20-årige tog betænkningstid, mens den 21-årige ankede til frifindelse. Alle tre domfældte blev fortsat varetægtsfængslet efter dom.

For yderligere er pressen velkommen til at kontakte fg. Specialanklager Jakob Kjær på telefonnummer 61902179.
 
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestjyllands Politi.
Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi