To mænd sigtet og varetægtsfængslet for organiseret tyveri af havetraktorer

Profilbillede
dato

Midt- og Vestjyllands Politi anholder to udenlandske mænd, der er mistænkt for en stribe organiserede tyverier af havetraktorer.

To udenlandske mænd er tirsdag den 30. januar blevet varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved retten i Herning. De to mænd er sigtet for i alt 13 tyverier af havetraktorer i Midt- og Vestjylland, Syd- og Sønderjylland og Sydøstjyllands politikredse.

De to mænd på 43 og 44 år blev anholdt ved Hampen syd for Silkeborg på to forskellige lokationer i en aktion tirsdag af specialenheden Den Mobile Tyverigruppe (MTG) fra Midt- og Vestjyllands Politi. I forbindelse med anholdelsen fandt politiet tre havetraktorer i mændenes bil og efterfølgende yderligere én, som var gemt af vejen i et skovstykke.

"Det er gerningsmænd, der er relativt svære at få fat på. De har helt klart nogle taktikker, der går ud på at imødegå politiet og gøre det svært for os. Så vi er er tilfredse med, at vi er lykkes med at anholde og sigte de to her", siger leder af Den Mobile Tyverigruppe ved Midt- og Vestjyllands Politi fg. politikommissær Kresten Lund Breinhild.

Midt- og Vestjyllands Politi har med bistand fra andre politikredse efterforsket mod mændene siden slutningen af 2023. Politiet mener, at de udenlandske mænd i perioden flere gange er kørt ind i landet for at stjæle havetraktorer, som er blevet kørt ud af landet igen. Det er politiets opfattelse, at mændene har specialiseret sig i netop tyverier af havetraktorer.

"De er professionelle og tålmodige. De ved præcis, hvad de er gået efter, og vi har skullet bruge en del forskelligt fra den efterforskningsmæssige værktøjskasse i efterforskningen. Den efterforskning fortsætter vi nu, dels for at underbygge de beviser, vi allerede har, men selvfølgelig også for at finde ud af, om der er tyverier eller andre forhold, vi endnu ikke har afdækket", siger Kresten Breinhild Lund.

Under grundlovsforhøret nægtede begge mænd sig skyldige.

 

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestjyllands Politi.
Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi