Ledende overlæge med speciale i gastroenterologi-hepatologi søges til Regionshospitalet Gødstrup

dato

Vores vision er klar – vi vil være Danmarks bedste medicinske afdeling – og du har nu mulighed for at blive en del af det fantastiske hold, som giver visionen liv i det daglige arbejde.

 

Stillingen som ledende overlæge med specialeansvar for gastroenterologi-hepatologi ved Regionshospitalet Gødstrup er ledig til ansættelse pr. 1. marts 2025 eller efter aftale. Du vil komme til at indgå i et stærkt ledelsesteam i en afdeling, hvor vi har sat barren højt.

 

Ledelsen af det gastroenterologiske-hepatologiske speciale varetages af den ledende overlæge sammen med oversygeplejersken, som i et makkerskab udgør afsnitsledelsen. Sammen har de ansvaret for den daglige drift, hvor målsætningen er at yde den allerbedste pleje og behandling til vores patienter. En anden vigtig opgave for afsnitsledelsen er at sikre den tværfaglige profilering og udvikling af specialet, således at det fortsat fremstår fagligt robust og stærkt – en attraktiv enhed, vi er stolte af.

 

I Medicinsk Afdeling betragter vi velfungerende og tætte ledelsesmakkerskaber mellem ledende overlæger og oversygeplejersker som afgørende for, at afdelingen og specialerne kan drifte effektivt og udvikle sig optimalt. Du vil få mulighed for at indgå i forløb med ledelsesudvikling med formålet at understøtte afsnitsledelserne og samspillet mellem afdelingsledelsen og afsnitsledelserne.

 

Medicinsk Afdeling

Vi har nu været på vores nye hospital i Gødstrup i snart 3 år og oplever, at hospitalets rammer gavner både det faglige og sociale fællesskab samtidig med, at patienterne tilbydes de bedste rammer for effektive behandlingsforløb. Medicinsk Afdeling varetager den medicinske funktion for ca. 300.000 borgere i de seks vestlige kommuner i Region Midtjylland og har ud over hovedfunktionen i Gødstrup også funktioner i Center for Sundhed, Holstebro. Der er fælles afdelingsledelse bestående af cheflæge og chefsygeplejerske.

 

Afdelingen varetager diagnostik, behandling og pleje inden for følgende specialer: gastroenterologi-hepatologi, hæmatologi, lungemedicin, infektionsmedicin, endokrinologi, nyremedicin, reumatologi og geriatri. Afdelingens sengekapacitet er 96 senge fordelt på seks sengeafsnit. Der er tilhørende ambulant funktion inden for alle af afdelingens otte specialer samt et stort dialyseafsnit med 36 dialysepladser og klinik for udredning af patienter mistænkt for cancer.

Ud over at være arbejdsplads for ca. 500 fastansatte medarbejdere er afdelingen også uddannelsessted for medicinstuderende, sygeplejestuderende, social- og sundhedsassistentelever samt sundhedsadministrativ-studerende på alle trin af uddannelsesforløbene.

 

I Medicinsk Afdeling har vi konstant fokus på at blive bedre i planlægningen af vores patientforløb, således at patienten får den bedste behandling og pleje. Vi arbejder meget målrettet med bl.a. patient-/pårørende-inddragelse, overgangen fra hospital til eget hjem og implementering af tekniske løsninger – alt sammen med formålet at give værdi for patienten.

 

Afdelingens forskningsmiljø er højt prioriteret, og der foregår klinisk forskning inden for alle specialer, ligesom der i afdelingen er etableret et forskningsudvalg på tværs af specialer og faggrupper.

 

Den gastroenterologiske-hepatologiske funktion

Specialet er en del af Medicinsk Afdeling og råder over sengepladser i Sengeafsnit for Mave-, Tarm- og Leversygdomme, som har samlet 11 sengepladser. Sengeafsnittet er placeret i tæt etagefællesskab med Sengeafsnit for Infektionssygdomme.

 

I Klinik for Mave-, Tarm- og Leversygdomme udreder og behandler vi patienter på hovedfunktionsniveau. Vi har sammen med Aarhus Universitetshospital regionsfunktion i behandling af akut svært ulcerøs colitis. Vi tilstræber, at vores patienter i videst muligt omfang behandles i vores klinik og daghospital.

 

Endoskopiske undersøgelser varetages i Klinik for Kikkertundersøgelser i samarbejde med kirurgerne. Her varetager de medicinske læger en stor del af aktiviteten med gastroskopier, koloskopier, sigmoideoskopier og ERCP'er.

 

I Klinik for Medicinsk Udredning (Diagnostisk Enhed i henhold til Sundhedsstyrelsens anbefalinger) varetager vi udredning af patienter i flere pakkeforløb.

 

Der er super gode faciliteter i specialet, og der er et tæt og stærkt tværfagligt samarbejde om patientforløbene. Kontorfaciliteter findes på medicinsk kontorgang, hvor der er fantastisk mulighed for faglig sparring og socialt fællesskab med alle afdelingens øvrige læger.

 

Arbejdstilrettelæggelse

Ledende overlæge indgår ikke i vagten, men har dagligt fremmøde på hverdage og bidrager til afvikling af stuegang i weekender og på helligdage.

 

Der er etableret fem vagtlag. Fra kl. 16.30 – 08.30 varetages vagten af to mellemvagter, en bagvagt og en speciallægevagt; alle med tilstedeværelsesvagt:

  • En forvagt kl. 08.00 – 17.00
  • En mellemvagt kl. 08.00 – 17.00
  • To mellemvagter kl. 16.30 – 08.30
  • En bagvagt kl. 08.00 – 17.00/16.30 – 08.30
  • En speciallægevagt kl. 08.00 – 17.00/16.30 – 08.30
  •  

Der er beredskabsvagt for hæmatologi og nefrologi, som dækkes af overlægerne i disse specialer.

 

Ledende overlæges funktion

  • Være tæt sparringspartner for Afdelingsledelsen ift. afdelingens overordnede strategi og retning, bl.a. gennem deltagelse i afdelingens tværfaglige lederteam, der består af Afdelingsledelsen, ledende overlæger, oversygeplejersker, sekretariatsleder og leder af kvalitet og udvikling. 
  • Sikre højst mulig kvalitet i patientbehandling og patientpleje og samordning af behandling og pleje med hospitalets øvrige afdelinger.
  • Prioritere efteruddannelse, undervisning, faglig udvikling og forskning indenfor specialet under hensyntagen til afdelingens samlede drift og opgaveløsning.
  • Aftalte mission, vision og strategi gennemføres i afdelingen.
  • Sikre den løbende dokumentation af afdelingens opgaver, produktion og kvalitet.
  • Iværksætte udviklings- og forskningsopgaver og derved bidrage til fagets løbende udvikling og omdømme.
  • Indgå i alle driftsopgaver på lige fod med de øvrige speciallæger.
  • Efterleve og konkretisere afdelingens værdier.
  • Der henvises i øvrigt til stillings- og funktionsbeskrivelsen.

 

Desuden forventer vi, at

  • Du altid sætter patienten først – også i en travl hverdag.
  • Du byder dig til, når dagligdagen er presset.
  • Du deltager aktivt i den daglige kliniske vejledning af yngre kolleger.
  • Du betragter dig selv som kulturbærer og bidrager aktivt til at styrke det kollegiale fællesskab både fagligt og socialt på tværs af faggrupper.
  • Du har stærke samarbejdsevner både mono- og tværfagligt og stimulerer samarbejdet både internt i afdelingen, til andre afdelinger og hospitalet samt tværsektorielt.
  • Du er loyal, beslutningsdygtig, ansvarlig og visionær.
  • Du har stærke kommunikative evner både mundtligt og skriftligt.
  • Du har en akademisk tilgang til klinisk arbejde.
  • Du holder den gode tone og optræder som en samlende figur i afdelingen.

 

 Vi kan tilbyde dig:

  • Et udfordrende og udviklende lederjob med høj grad af selvbestemmelse.
  • At medvirke i udvikling af det gastroenterologiske-hepatologiske speciale på Regionshospitalet Gødstrup.
  • Et stærkt fagligt miljø med fokus på et balanceret forhold mellem privatliv, efteruddannelse og produktion.
  • Arbejde i en afdeling med et højt fagligt niveau og en dygtig medarbejderstab, hvor visionen er at blive Danmarks bedste medicinske afdeling.
  • Gode faglige og personlige udviklingsmuligheder.
  • Et aktivt undervisnings- og forskningsmiljø.

 

Lægelige kvalifikationer

Der ønskes en ansøger med speciallægeuddannelse i intern medicin: gastroenterologi-hepatologi.

 

Ansøger med ledelsesmæssig og forskningsmæssig erfaring (gerne Ph.d.) vil blive foretrukket. Hvis du ikke har ledelsesmæssig erfaring, forventer vi, at du har et stort ønske om at deltage i relevant lederuddannelse.

 

Den ledende overlæge med specialeansvar skal i samarbejde med de øvrige speciallæger i afdelingen og Afdelingsledelsen medvirke til at optimere den intern medicinske funktion ved Regionshospitalet Gødstrup, herunder deltage i uddannelsen af yngre læger. 

 

Ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår i henhold til den til enhver tid gældende overenskomst for lægelige chefer indgået mellem Danske Regioner og Foreningen af speciallæger.

 

Stillingen er omfattet af bestemmelserne om lokal løndannelse. Ansættelse er betinget af tilfredsstillende børneattest og autorisation.

 

Udgangspunktet for at være kvalificeret til en overlægestilling er, at ansøgeren har haft ansættelse som afdelingslæge eller tilsvarende inden for det pågældende speciale eller fagområde i minimum fem år efter, at vedkommende har fået sin speciallægeanerkendelse. Såfremt ansøgers kvalifikationer for varetagelse af en overlægestilling er opfyldt, kan der dispenseres fra udgangspunktet om minimum fem års ansættelse som speciallæge forud for en ansættelse som overlæge.

 

Vi ser frem til at høre fra dig og inviterer meget gerne på et besøg og en uforpligtende kop kaffe.

 

Flere oplysninger om stillingen
Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til cheflæge Caroline Marie Andreasen på mobil 40549145 eller mail: CARAND@rm.dk

 

Stillings- og funktionsbeskrivelse.


 
Ansøgningsfrist
Din ansøgning vil vi gerne modtage senest søndag 5. januar 2025.

 

Samtaler forventes afholdt tirsdag 21. januar 2025.

 

Stillingen er som udgangspunkt en fuldtidsstilling.

Da Region Midtjylland løbende gennemfører besparelser og omorganiseringer, vil medarbejdere i omplacering, der søger stillingen, have fortrinsret.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Herning Kommune

-Virksomheden tilbyder:

-Arbejdsgiver:

Region Midtjylland, Hospitalsparken 15, 7400 Herning

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 05-01-2025;

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/6156520

Data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet

Seneste på facebook