Hjemmerøveri og vanvidskørsel ender med over syv års fængsel

Profilbillede

To unge mænd på henholdsvis 27 og 35 år er i dag blevet idømt flerårige fængselsstraffe ved retten i Herning for et groft hjemmerøveri. En tredje medvirkende på 37 år er ligeledes blevet kendt skyldig i sagen. Dommen kommer på baggrund af et hjemmerøveri begået i august sidste år på en adresse i Birk, hvor tiltalen bl.a. lød på hjemmerøveri, grov vold og vanvidskørsel.

Tirsdag den 28. juni har to unge mænd – en fra Herning og en fra Horsens – modtaget domme på henholdsvis 4 år og seks måneder, og 2 år samt otte måneders fængsel. En tredje mand, også bosiddende i Herning, blev ligeledes kendt skyldig i sagen, men afventer nu en udtalelse fra Retslægerådet.

 

Retssagen var sat ved retten i Herning, hvor de tre mænd har været tiltalt for i forening at have begået et groft hjemmerøveri i august 2021 mod en mand i Birk.

 

Udover selve røveriet var de tre mænd også tiltalt for at have slået, truet og sparket til forurettede i forbindelse med hjemmerøveriet. Netop episoden med hjemmerøveriet, hvor den forurettede var i livsfare, førte til en skærpelse af straffen.

 

Hele episoden, der fandt sted i august 2021, endte med, at en af gerningsmændene – den 27-årige mand fra Horsens – fremsatte trusler på livet mod manden, hvorefter han stjal dennes bil. 

 

Den 27-årige er derfor også i dag blevet dømt for at have kørt mod trafikken på Herningmotorvejen i et område syd for Bording, hvor han i høj fart forsøgte at slippe fra politiet ved at køre i nødsporet og op ad tilkørselsramperne på motorvejen.

 

Ved en efterfølgende narkotikatest blev den 27-årige påvist at have indtaget kokain og andre euforiserende stoffer i en sådan mængde, at han var til fare for trafiksikkerheden. Han blev derfor også dømt for at have kørt i narkopåvirket tilstand og uden kørekort.

 

Politiet fandt efterfølgende flere gram euforiserende stoffer af forskellig karakter på den nu dømte, hvorfor han også ved retten i Herning i dag blev kendt skyldig i at have været i besiddelse af narkotika.

 

”Retten har set på sagen med den samme høje grad af alvor, som vi i anklagemyndigheden har gjort. Det har blandt andet betydet, at man under strafudmålingen har benyttet sig af muligheden for at højne straffen for hjemmerøveriet, fordi gerningen var særlig grov, idet man blandt andet brugte en kniv som trussel og tog halsgreb. Forurettede var derfor i livsfare.” siger Niclas Nissen, der er anklager hos anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Fremsatte også trusler mod offentlige ansatte

To af de dømte, den 28-årige og den 37-årige, havde ved tidligere lejligheder fremsat trusler mod offentlige ansatte – blandt andet mod en ansat på et forsorgshjem i Herning og en sygeplejerske på Herning Sygehus.

 

Ved tidligere lejligheder havde den 28-årige også truet en polititjenestemand. Disse forhold indgik også i anklageskriftet.

 

For den 27-årige endte sagen med 4 år og seks måneders fængsel, hvilket han ankede til Landsretten på stedet. Han fik desuden frakendt førerretten i 10 år.

 

Den 35-årige modtog sin dom på 2 år og otte måneders fængsel.

 

For den 37-årige endte sagen med, at han blev kendt skyldig, men nu afventer en udtalelse fra Retslægerådet. 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestjyllands Politi.
Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi