FCM slår Braga i højdramatisk affære

Profilbillede
dato

Af FC Midtjylland

Der var spænding for alle pengene i torsdagens Europa League-opgør på MCH Arena, men i sidste ende trak FC Midtjylland det længste strå, da Evander scorede til 3-2 i overtiden.

Torsdag aften var der for tredje og sidste gang i efteråret 2021 Europa League på MCH Arena. Denne gang var modstanderen Braga fra Portugal, som FCM skulle slå for at holde liv i drømmen om avancement i det næstfineste europæiske selskab. De fremmødte fans gjorde sit for at markere kampens betydning. En flot tifo prydede endnu engang CC Contractor-tribunen før kampstart, og i samme ombæring kunne tilskuerne se følgende FCM’ere på banen fra start:

Start XI (3-4-3): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Paulinho, Evander, Raphael Onyedika, Pione Sisto, Gustav Isaksen, Junior Brumado.

FC Midtjylland fik en regulær drømmestart. Allerede i det 2. minut bragte Erik Sviatchenko hjemmeholdet foran, da han prikkede en løs bold i nettet efter et langt indkast og en forlængelse i feltet. Herefter tegnede der hurtigt et kampbillede med Braga i massser af boldbesiddelse, men FCM’s robuste defensiv afviste alle angreb, og portugiserne kom ikke frem til nogle chancer.

Midtvejs i halvlegen skiftede momentum over i danskernes favør, som stille og roligt overtog styringen på kampen. Gennem hele 1. halvleg var der masser af intense nærkampe midt på banen, hvor begge mandskaber gik til stålet.

Bedst som man troede, at de første 45 minutter ville ende 1-0 efter en lang chancefattig periode, slap Braga igennem for første gang. Horta udnyttede muligheden og gjorde det til 1-1 et par minutter før pausefløjtet. Dermed var det helt åbent, da 2. halvleg blev fløjtet i gang. Og det blev endnu engang en dramatisk åbning på sagerne. Efter bare to minutter gjorde Gustav Isaksen det til 2-1, da han pandede et hovedstødsindlæg fra Joel Andersson i mål.

Kort efter var det så dommeren, som bragte sig selv i fokus, da han noget uforståeligt dømte indirekte frispark til Braga i FCM’s felt. Heldigvis afviste Paulinho den store chance med en heroisk blokering med hovedet. Det vilde tempo fortsatte ufortrødent med to ganske gode muligheder til Evander og Joel Andersson i to hurtige kontraangreb.

Generelt var det FC Midtjylland, som var i teten gennem langt det meste af 2. halvleg. Midtvejs i halvlegen havde Gustav Isaksen en kæmpe chance, da han afdriblede et par forsvarsspillere og målmanden, men hans afslutning ramte overliggeren.

Kølige Evander knuste Braga
Kort før tid udlignede Braga på et flot langskud, efter de havde været uden muligheder gennem det meste af halvlegen. Det lignede derfor, at det hele skulle ende i en pointdeling, men FC Midtjylland ville det anderledes. Victor Lind blev nedlagt i feltet i det 89. minut, og det resulterede i et straffespark.

Efter et par minutters ventetid var Evander knusende kølig og sørgede for, at resultattavlen skiftede til 3-2. Det stod der også, da dommeren fløjtede af, og dermed tog FCM tre vigtige point i Europa Leagues gruppe F. Med en sejr i den sidste kamp går FC Midtjylland videre.