Erhvervsakademi MidtVest: Det skal jo løses i praksis

Foto: Erhvervsakademi MidtVest.
Profilbillede
dato

På Erhvervsakademi MidtVest er mulighederne mange. Der er praktik, kort vej til job og et godt studiemijø. Måske er det i virkeligheden den sunde uddannelsesvej?

Erhvervsakademiet MidtVest ligger som en rød murstensbygning i venlige, grønne omgivelser midt i Herning. Og der er ikke mere end en fem minutters gåtur fra midtbyen til stedet.

På akademiet tilbydes videregående uddannelser, der tager mellem to- og tre et halvt år, og det inden for flere forskellige fagområder. Der tilbydes også kurser og efteruddannelse. Der er afdelinger i Herning, Holstebro og Skjern.


Foto: Erhvervsakademi MidtVest

Og hvorfor er det så netop, at det kan være et sundt valg med en uddannelse på Erhvervsakademi MidtVest? Jo, forklaring følger her. 

Den korte, den mellemlange eller den lange vej
Lise Christensen, der er kommunikationschef for Erhvervsakademi MidtVest, fortæller om, hvorfor uddannelsesstedet netop giver mange muligheder og også enkle og sunde valg i løbet af studietiden.

"En erhvervsakademiuddannelse varer for de fleste to år. Man studerer i et og et halvt år, så har man tre måneders praktik og en afsluttende opgave.”

"Og på den måde kan jobbet være sikret efter to år," konkluderer Lise Christensen. 

På Erhvervsakademiet MidtVest findes imidlertid også muligheden for at bygge et og et halvt år ovenpå med en professionsbachelor. Og hvis man så vil gå den rigtig lange vej giver profesionsbacheloren også adgang til en kandidat.


Foto: Erhvervsakademi MidtVest

Uddannelsevalgene bliver taget i løbet af uddannelsevejen og ikke på én gang. Og ja, det er faktisk sundt, mener Lise Christensen. 

"Det kan være en meget stor ting, at skulle vælge sin karrierevej, og det, man vil beskæftige sig med. Jobønsker og karrieredrømme kan sagtens ændre sig med tiden," understreger Lise Christensen. 

De fire områder
De 12 uddannelser på Erhvervsakademi MidtVest i Herning:

Finans og Økonomi, IT og Multimedier, Salg og Marketing samt Teknologi og Produktion. Og ud fra det kan det være lidt svært at gennemskue, hvad det egentlig er, man kan blive.

Men Lise Christensen fortæller, at det eksempelvis kan være finansøkonom, multimediedesigner, markedsføringsøkonom, finansbachelor, datamatiker eller VVS-installatør.


Foto: Erhvervsakademi MidtVest

På akademiets hjemmeside kan man læse meget mere om alle uddannelsesmulighederne. 

I øjeblikket har Erhvervsakademi MidtVest 500 studerende på fuldtidsuddannelserne i Herning og cirka 55 ansatte. 

Små hold og erhvervskontakt
Lise Christensen fortæller, at de aldrig har mere end 25-30 studerende i en klasse.

Underviseren kender de studerende, og de studerende kender underviseren. Der er ingen, der forsvinder i mængden. Eller ikke bliver hørt i en kæmpe forelæsningssal. Og det skaber et godt og trygt læringsmiljø.

Desuden er der gæsteforelæsninger virksomheder, virksomhedsbesøg og projektsamarbejder med virksomheder.


Foto: Erhvervsakademi MidtVest 

"Det er vigtig de studerende bliver orienteret mod job og virksomheder og det sker løbende,” forklarer Lise Christensen og uddyber:

"I det sidste semester er der praktik, og dér får man erfaringen med at komme ud i virksomheden.”

Alder, køn, studiemiljø og økonomi
"Der er en ligelig fordeling mellem kvinder og mænd her hos os," fortæller Lise Christensen og gennemsnitsalderen for vores studerende er 24-25 år, da flere har prøvet lidt forskelligt inden de starter men det veksler fra uddannelse til uddannelse.

På Erhvervsakademi MidtVest har de selvfølgelig også en fredagsbar med plads til det sociale.

"Ja, vi ved godt, at hvis man trives fint socialt, er motivationen større til at gennemføre sin uddannelse med gode resultater, så ja, vores studiemiljø er en vigtig prioritet.”

"Og der skal også være råd til en øl eller en kop kaffe. Alle vores uddannelser er SU-berettiget, kan jeg tilføje.”

Erhvervsakademiet MidtVests hjemmeside finder du her: https://www.eamv.dk/ 

Dette indhold er annoncørbetalt og er produceret i samarbejde med en annoncør.
Kilde: Erhvervsakademi Midtvest