35-årig idømt ni års fængsel for to drabsforsøg

Profilbillede
dato

En 35-årig mand fra Herning er i dag ved retten i Herning blevet idømt ni års fængsel. Den 35-årige mand er af et nævningeting blevet kendt skyldig i to forsøg på manddrab samt for at fremsætte trusler. Begge drabsforsøg blev begået i juli måned sidste år på Markedspladsen i Herning.

For snart et år siden modtog Midt- og Vestjyllands Politi den 22. juli 2021 en anmeldelse om et knivstikkeri begået på markedspladsen i Herning. En dengang 31-årig mand var om formiddagen blevet stukket med en kniv i ansigtet og havde fået et livstruende snitsår på halsen, som krævede akut behandling. 

Gerningsmanden – en dengang 34-årig herninggenser – blev hurtigt anholdt på sin bopæl, hvor han havde søgt hen efter episoden. I retten i Herning kunne fungerende specialanklager hos anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi Jakob Kjær så i dag afslutte sagen mod manden. 

På grund af knivskadens voldsomhed og fordi forurettede kun overlevede takket være den rette lægebehandling, lød tiltalen på drabsforsøg. Den anden tiltale for drabsforsøg, som den 35-årige i dag også blev kendt skyldig i, kom på baggrund af en tidligere episode.

Dette drabsforsøg fandt ligeledes sted på Markedspladsen den 20. juli sidste år, hvor den nu 35-årige dømte havde kvalt en anden mand til manden besvimede og efterladt ham i den tro, han var død.

”Først og fremmest er jeg selvfølgelig tilfreds med, at retten har vurderet de to forhold fra den 20. og den 22. juli 2021 som drabsforsøg og dermed på samme måde som anklagemyndigheden,” fortæller Jakob Kjær, fungerende specialanklager ved anklagemyndigheden hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Han uddyber: 

”Særligt omkring drabsforsøget fra den 22. juli skal det bemærkes, at forurettede efter lægernes vurdering næppe havde overlevet uden den akutte, kompetente lægelige behandling."

"De tilstedeværende personer ved Markedspladsen var hurtige til at hjælpe og transportere forurettede til hospitalet, så han kunne få den nødvendige hjælp, hvilket er prisværdigt og dermed en medvirkende årsag til, at han overlevede.” 

Udover de to tiltaler for drabsforsøg var den 35-årige ved retten i Herning også tiltalt for et tilfælde af vold i Fakta på Grøndahlsvej i Herning, hvor han skulle have sparket en person. I samme butik skulle han desuden have truet en anden person. Under sin varetægtsfængsling har manden ifølge anklagemyndigheden brudt loven endnu en gang, da han i oktober har truet en fængselsbetjent. 

Begge disse tiltaler blev den 35-årige frifundet for.

Kendt skyldig af nævningeting
Ifølge et nævningeting bestående af tre dommere og seks nævninge blev den i dag 35-årige mand ved retten i Herning kendt skyldig i begge forsøg på drab samt for at have fremsat trusler på livet under den beskrevne episode i Fakta.

”Jeg tager til efterretning, at retten ikke fandt, at der var grundlag for at dømme tiltalte til forvaring, som var anklagemyndighedens principale påstand. Jeg hæfter mig samtidig ved, at retten har udmålt en straf på ni års fængsel, som er i overensstemmelse med anklagemyndighedens subsidiære påstand, hvilket jeg selvfølgelig er tilfreds med,” afslutter Jakob Kjær. 

Den 35-årige herninggenser har under hele retssagen nægtet sig skyldig. Ved rettens dom valgte han at udbede sig betænkningstid.

Kilde: Midt- og Vestjyllands Politi
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.