Niels Henrik Laursen stiller op for Venstre til KV21

Niels Henrik Laursen stiller op for Venstre til kommunevalget i Herning Kommune.
Profilbillede
dato

Blå bog
54-årige Niels Henrik Laursen stiller op for Venstre til kommunevalget i Herning Kommune. 

Hvor længe har du boet i kommunen, og hvor bor du?
"Jeg er født og opvokset i Herning, og jeg bor og har altid boet i Herning by. Har gået i skole, er blevet udlært bager og har arbejdet som bagersvend i Herning, inden jeg købte min egen bagerforretning for 33 år siden."

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?
"Jeg er utrolig stolt af at bo i Herning, Herning er en helt speciel by på mange måder. Mange taler om den helt specielle Herning-ånd. Jeg føler, at jeg har fået den ind med modermælken. Vi får ikke tildelt så mange ting til Herning, vi tager eller laver dem selv. Det er efter min mening nogle af de ting, som er med til at gøre Herning til, hvad Herning er."

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
"Herning har gang i rigtig mange spændende ting, og jeg er sikker på, at jeg kan være med til at videreføre dem."

Hvad er dine politiske mærkesager?

  1. Herning skal tilbage og ligge helt i toppen, når det gælder erhvervsklima.
    Det skal være attraktivt at drive virksomhed i Herning kommune. Nemmere og enklere tilgang til kommunen i de daglige rutiner/spørgsmål. Det skal være forholdsvis nemt og enkelt at flytte til/starte virksomhed i Herning. Man skal føle, at her bliver der virkelig taget hånd om ens virksomhed og medarbejdere. Hurtig og enkel kommunikation med kommunen. Gnidningsløs og hurtig sagsbehandling.

    Vi ved, at der er mange kommuner, som vil gøre meget for at tiltrække virksomhederne. Virksomhederne bruger mere og mere tid på administration. Vi skal gøre noget for at mindske det. Virksomheder skaber arbejdspladser. Arbejdspladser kræver medarbejdere. Medarbejdere giver tilflyttere. Tilflyttere giver flere arbejdspladser og mere økonomi til kommunen. Mere fokus på personer og familier med særlige udfordringer.

  2. Vi skal være bedre og hurtigere til at spotte/screene børn og unge med sociale udfordringer/særlige behov, så vi tidligere kan iværksætte forskellige tiltag, som kan støtte disse personer. Mange unge og voksne har dagligt udfordringer, som vi bør/skal tage hånd om. Flere ressourcer til udredning og vejledning. Fastholdelse af personale så vi vil kunne give meget professionel coaching og service til vores borgere. Det drejer sig om bedre livskvalitet for de enkelte.  Det kan godt være, at det her og nu har nogle økonomiske omkostninger, men jeg er sikker på, at det bliver en klar gevinst på den lange bane, såvel menneskeligt som økonomisk.

    Det fylder meget, når man er berørt af personer, som har udfordringer i hverdagen. Jeg tænker på personer med diagnoser, handicaps, sociale problemer eller dårlige oplevelser fra barndommen/ungdommen. Igen drejer det sig om, hvordan man kan hjælpe borgeren og de pårørende, skolen/arbejdspladsen.

    Med de rigtige tiltag har vi chancen for at gøre deres hverdag mere overkommelig, til glæde for alle. Vi ved, at 20 % af alle borgere kommer på et eller andet tidspunkt i livet i forbindelse med psykiatrien. Så det er altså ikke bare noget, der sker for naboen. Det er noget, som fylder rigtig meget i vores samfund. Med den rigtige behandling og de rette virkemidler vil vi kunne afhjælpe udfordringerne med en overskuelig økonomisk udgift, men ikke mindst skabe bedre velfærd og livskvalitet for de involverede.

  3. Vi skylder vores ældre og personalet, som servicerer dem, mere og positiv opmærksomhed. Vi ved med sikkerhed, at antallet af indbyggere, som er over den erhvervsaktive alder, vil stige en del i løbet af de næste år. Det gælder både de aktive og selvhjulpne borgere og de, som skal have lidt eller meget hjælp. Vi skylder dem opmærksomhed og respekt. De repræsenterer en gruppe personer, som har ydet samfundet en kæmpestor indsats. De har haft stor indflydelse på, at vi har det velfærdssamfund, vi har i dag.Mange fra den generation har haft lange arbejdsdage og hårdt fysisk arbejde. Det er medvirkende årsag til, at en stor gruppe er nedslidte og har brug for mere omsorg.

    Vi skal have flere aktiviteter og tilbud til vores seniorer. Vi skal også sørge for, at vi kan få gjort det arbejde, som ligger i at servicere og hjælpe vores seniorer, mere attraktivt. Vi har og får SÅ meget brug for jer, der arbejder inden for ældreplejen, og vi kommer ikke uden om, at der de næste 10-15 år skal ske noget på det område. Det kan være bedre uddannelse af de enkelte medarbejdergrupper, flere hjælpemidler eller flere hænder.

    Vi ved, at det er hårdt arbejde, og at det slider både fysisk og psykisk på ansatte, hvis man ikke føler sig hørt og ikke helt føler, at man kan slå til på arbejdspladsen. En ting er sikker, vi skal lytte til de medarbejdere, som vi har i dag og høre, hvad der skal til, for at de føler sig værdsat og får den kredit for deres store arbejde, som de fortjener. Og igen, det drejer sig langt hen ad vejen om velfærd og livskvalitet, både for medarbejderne og vores ældre borgere.

    Andre mærkesager: Miljø/klima og uddannelse.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
"Jeg brænder meget for et endnu stærkere erhvervsklima i Herning, men første prioritet vil være bedre forhold for familier og personer med særlige udfordringer.
Det fylder meget for de enkelte mennesker, og der kan vi gøre en kæmpe forskel."

Hvad er dine fritidsinteresser?
"Jeg spiller fodbold og cykler på landevej, er spinnings instruktør. Så er jeg instruktør i hjerteforeningen (Giv-Liv), hvor jeg afholder kurser i hjerte-lunge-redning og brug af hjertestarter. Jeg er også hjerteløber. Jeg elsker naturen og at holde fri i vores sommerhus ved Limfjorden."

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Niels Henrik Laursen