Lokalt forskningsprojekt: Kun få børn får senfølger af corona

Profilbillede
dato

Her er et stort lyspunkt i en tid, hvor Omikron strammer grebet med stigende smittetal: 

Ifølge et lokalt forskningsprojekt er det meget få børn, som bliver alvorligt syge af covid-19, og børnene slipper også med færre senfølger end de voksne. 

Forskningsprojektet er udarbejdet af Hospitalsenheden Vest i Herning, i samarbejde med flere andre, oplyser Hospitalsenheden Vest i en pressemeddelelse. Forskningsprojektet er en manglende brik i puslespillet om coronaens følgevirkninger. Indtil nu har der ikke været meget viden om virussens virkning på børn. 

Man har bl.a. manglet viden om hvor mange børn, der får senfølger efter smitte med coronavirus, og hvilke senfølger der opstår, og hvor længe senfølgerne står på. 
Det er kun 0,8 procent af børnene, der blev smittet med covid-19, der har oplevet senfølger, sammenlignet med børn, der ikke er testet positive for corona. 

De få børn der havde flere senfølger, var i undersøgelsen ældre skolebørn i forhold til yngre børn. Typiske senfølger var træthed, nedsat lugt- og smagssans, og nedsat muskelkraft. Skolebørnene oplevede desuden brystsmerter, svimmelhed og problemer med vejrtrækningen. I begge aldersgrupper forsvandt senfølgerne efter en til fem måneder. 

Studiet er det største i verden, der undersøger senfølger hos børn. Der deltog 33.000 børn i studiet, som giver vigtig viden om corona og senfølger til forældre, børn og sundhedspersonale. 

Kilde: Herning Folkeblad

Seneste på facebook