Kristina Taaning stiller op for Radikale Venstre til KV21

Kristina Taaning stiller op for Radikale Venstre til KV21
Profilbillede
dato

Blå Bog

53-årige Kristina Taaning stiller op for Radikale Venstre til kommunalvalget i Herning Kommune. Kristina har boet i Herning Kommune i 18 år og er i dag bosat ved Kibæk.

Hvad betyder din opstillingskommune for dig?

En stor del af Herning kommunes DNA er, at der er plads til nytænkning - både i stor og lille skala. Det er en kommune, der tør tænke og handle grønt. Kunsten og kulturen har en væsentlig betydning, og den spiller en vigtig rolle og har sat Herning på landkortet - både som turistdestination, messe magnet og som tilflytterkommune. Der indgås naturligvis mange politiske kompromisser, men det viser også en ambition om, at Herning byråd har et ønske om at finde fælles løsninger, der kommer alle borgere til gode.

Hvorfor stiller du op til kommunalvalg 2021?
Jeg tror, at uanset, hvem af de opstillede kandidater du spørg, så har alle et ønske om at gøre en positiv forskel for alle borgere i hele Herning kommunen.
Jeg har naturligvis nogle politik-områder, jeg ved mere om end andre, og som jeg brænder særligt for: Jeg vil bidrage til at Herning Kommune kommer i den bæredygtige superliga. En folkeskole, der sættes mere fri, og som kan handle mere kontekstafhængigt - hånd i hånd med en meget høj faglighed. Sidst, men ikke mindst, så brænder mit hjerte for kunst, kultur og frivillighed. For mig er det alle tre faktorer, der samlet set betyder noget for alle uanset køn, alder, etnicitet og sociale forhold - og som i høj grad medvirker til at binde os sammen på kryds og tværs i kommunen, og bidrager til at der dannes nye stærke fællesskaber.

Hvad er dine politiske mærkesager?
Herning kommune skal i den bæredygtige ”superliga”
Her skal være balance mellem de sociale, økonomiske og grønne initiativer.
Her skal borgerne i langt højere grad inddrages og lyttes til, så vi sikrer transparens og den nødvendige forankring.
Bæredygtighed er et vigtigt buzzword i dagens Danmark, og det bliver særligt brugt i sammenhæng med miljøet. Begrebet har dog flere aspekter, som også spiller en vigtig rolle.
Det handler f.eks. også om social bæredygtighed: Hvordan understøtter vi det gode liv – gennem hele livet – for alle borgere? Og om økonomisk bæredygtighed: Hvordan kan vi som kommune understøtte lokale virksomheder i at udvikle relevante, bæredygtige teknologier til at løse forskellige kommunale opgaver?
Uanset vinklen kræver det dog, at vi er ambitiøse og tør investere i fremtiden.
Bæredygtighed handler om at se hele kagen – og ikke kun se på et stykke ad gangen – tingene hænger sammen.

En folkeskole med stor frihed og høj faglighed.
Gennem mine 15 år i folkeskolen mødte jeg en professionel indsigt og høj faglighed blandt både skoleledere, lærere og pædagoger – og det skal de have større handlerum til at praktisere i samspil med den lokale kontekst.

Det er ikke kommunens opgave at detailstyre alle folkeskolernes opgaver ud fra devisen om, at ”one size fits all” – det er simpelthen ikke muligt.
Med frihed følger som bekendt et ansvar, et ansvar om at den enkelte folkeskole sikrer at eleverne trives, og at eleverne får de færdigheder og kompetencer, der gør dem i stand til at mestre livet på den lange bane.
Det betyder dog ikke, at vi skal underkaste eleverne et test-tyranni. Der ligger derimod en stor opgave, hvor kommunen og de fagprofessionelle i fællesskab skal finde en vej til løbende indsamling af erfaringer og opnåede resultater. På den måde har vi hele tiden en folkeskole, hvor frihed og høj faglighed går hånd i hånd.

Alle børn og unge skal møde kunst og kultur
Jeg vil gerne indlede dette afsnit med en fortælling fra det virkelig liv. Her i foråret 2021 har vi i Deep Forest Art Land afviklet et stort projekt i samarbejde med Deleón Company og deres dansere, hvor alle 4. klasser i hele Herning kommune blev inviteret ud i skoven for at få en mere kropslig oplevelse af de kunstværker, der er i skoven. Vi ville skabe et læringsrum, hvor især sanselighed og æstetik var i fokus. Eleverne arbejdede i små workshops, hvor de så afsluttede dagen med at vise deres kropslige udtryk ved et udvalgt kunstværk over for hinanden – og som en af drengene der deltog, sagde i starten:” Jeg troede bare, at jeg skulle ud og være publikum, og at en masse voksne, så skulle vise noget, men så var det mig selv, der skulle gøre det”. Da forløbet blev afsluttet, sagde eleven: ”Det er rart at se når den andens gruppes tanker ryger sammen, hvad det så er for en dans, der kommer ud af det, hvad for en historie fortæller de mig med dansen”.

Nu spørg du måske dig selv, hvorfor jeg fortæller denne historie, men jeg mener, at den netop er med til at understrege nødvendigheden af at alle børn og unge skal møde kunsten og kulturen på tværs af kunstarter. Kunsten og kulturens kendetegn er nemlig, at den giver os mulighed for at forstå og mærke verden på nye måder, give os et andet sprog end det strengt verbale, og på den måde bidrager til refleksion og nye erkendelser – alle elementer, der er med til at gøre os bedre rustet til at forstå den verden vi lever i, og hvem vi selv er.
Derfor vil jeg arbejde på, at der udarbejdes en strategi, en handlingsplan og en økonomisk rammesætning, så vi sikrer, at alle børn og unge på Herning kommunes skoler møder kunsten og kulturen mange gange i løbet af deres skoletid.

Hvad er det første, du vil gå i gang med, hvis du bliver valgt?
Sætte mig grundigt ind i de ressortområder, jeg bliver repræsentant for i byrådet, så jeg kan bidrage kvalificeret i forhold til de mærkesager jeg er gået til valg på.

Hvad er dine fritidsinteresser?
Jeg er storforbruger af naturen, kulturen og litteraturen. Desuden bruger jeg rigtig mange timer på mit formandskab i Mødrehjælpens lokalforening i Herning, hvor der er mange spændende opgaver - herunder vores samarbejde med andre social-humanitære organisationer.

Eventuelle politiske holdninger og meninger i dette portræt tilhører kandidaten og er derfor ikke et udtryk for redaktionens holdning og mening
Kilde: Kristina Taaning

Seneste på facebook